MANHART Bronco
Foto: MANHART

MANHART lost Europees probleem van Ford op met speciale Bronco

Voor de jonge lezers is de Ford Bronco wellicht een onbekend model van Ford USA, maar na het zien van de MANHART BC 400 vergeet je het model nooit meer. De zesde generatie, die nu ook in Europa op de markt komt, rolt hier echter niet als 400 pk sterke versie van de band. MANHART bedacht hier dé oplossing voor en komt nu met tien edities die nog meer vermogen leveren. 

Het iconische model van Ford werd vooral bekend door de achtervolging van O.J. Simpson met de SUV. Nu bijna 30 jaar later is het model uitgegroeid tot een van de paradepaardjes van het Amerikaanse merk. Voor de puristische autoliefhebber komt de nieuwe Bronco helaas zonder 3.0-liters zescilinder naar Europa. De oplossing hiervoor heeft MANHART.

Performance SUV pur sang

Mooi geel is niet lelijk en als je de specs van deze limited edition erbij pakt, maakt het autohart een extra spongetje. Onder de kap van de MANHART BC 4oo ligt een 2.7-liter turboblok. Deze levert standaard 355 pk en 563 Newtonmeter koppel. De mannen uit Woltrop vinden dat dit beter kan en doen hier een schepje bovenop. Om de cijfers van het 3.0-liter blok te overklassen begonnen de Duitse autochirurgen met een uitgebreid onderzoek. Na een flinke operatie levert hun versie nu 421pk en 680 Newtonmeter koppel.

Duitsers maken geen grappen en zeker niet als het om auto’s gaat. De mannen plaatste onder andere een grotere intercooler, cold air intake, grotere downpipe en herprogrammeerde de ECU à la MANHART.

Styling MANHART Bronco

Als je in deze auto stapt weet je zeker dat er een hoop nekjes zullen breken wanneer jij langsrijdt. De auto is van buiten voorzien van een felgele lak die is afgewerkt met een speciaal MANHART stickerpakket. De gele kleur komt terug in de grill, het sleepoog en op de remklauwen. Om duidelijk te maken dat dit een echte MANHART is, hebben de mannen ook een ‘beschaafd’ stickertje op de vooruit geplaatst. Naast een finishing touché op het exterieur is het interieur ook flink aangepakt. De inlegdelen zijn meegespoten in het geel, het leren interieur is uitgevoerd in tweetonig zwart-geel en heeft de auto speciale MANHART-accenten gekregen.

Woeste woestijnwagen

Om de auto niet alleen geschikt te maken voor de P.C. Hooftstraat zijn er onder de auto speciale 22-inch velgen geplaatst waarmee je het beestje ook mee kan nemen naar de Veluwe. Dat laatste zou je niet in dank afgenomen worden, maar het is goed om te weten dat de wagen zich onder elke omstandigheid goed gedraagt. De velgen van de BC 400 zijn dan ook voorzien met speciale allroad banden. Naast het motorisch klaarmaken voor de woestijn en het plaatsen van speciale wielen is de auto ook voorzien met een zespots Brembo-remsysteem.

Carspots

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!  

FOTO: MANHART 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons