Ilia Topuria; de nieuwe UFC kampioen staat in de ring te sparren met zijn trainer

Maak kennis met Ilia Topuria, de nieuwste UFC-kampioen

UFC 298 is achter de rug en we hebben een nieuwe featherweight-kampioen, Ilia Topuria wist Alexander Volkanovski knock-out te slaan in de tweede ronde van het gevecht. Dit kwam voor veel mensen als een verrassing, aangezien ‘Volk’ al meer dan vier jaar zijn belt wist te verdedigen. De 27-jarige Spaanse-Georgiër wist daar verandering in te brengen en wordt door veel mensen al vergeleken met Conor McGregor.

De vergelijkingen tussen Topuria en McGregor zijn misschien zo gek nog niet. Op dezelfde leeftijd werden de vechters kampioen van de featherweight divisie. Dat deden zij ook op dezelfde manier, ze sloegen hun tegenstander allebei knock-out. Bij de vergelijkingen tussen hem en McGregor blijft het niet. Nadat Topuria zijn belt in ontvangst had genomen, vertelde de Spaanse-Georgiër in het interview dat hij open staat voor een gevecht met de Ier. ”En Conor McGregor, als je nog steeds wat ballen hebt. Ik wacht op je in Spanje.” McGregor reageerde daar natuurlijk op zijn eigen manier op, ”Ik heb enorme ballen, ik heb vier kinderen.”

@fightsupreme Ilia Topuria calls out Conor McGregor😳 #ufc #mma #edit #iliatopuria #conormcgregor #fyp #fypシ ♬ original sound – FightingFocus

Ilia Topuria vs Alexander Volkanovski

Aan zelfvertrouwen zal het bij de Spanjaard niet ontbreken, voor het gevecht zette de vechter in zijn Instagram-bio al dat hij de nieuwe kampioen zal zijn. Ook voegde hij de overwinning alvast toe aan zijn record, 15-0-0. Hij had er zoveel vertrouwen in dat hij alvast de belt van ‘Volk’ afpakte tijdens de persconferentie. Iets wat Conor McGregor overigens ook deed tegen José Aldo. Met de overwinning bracht hij Volkanovski zijn vierde nederlaag toe, 26-4-0. Tussen de twee vechters blijft er veel respect, alleen de nieuwe kampioen weet nog niet zeker of hij ‘Volk’ een directe rematch gaat geven.

https://www.youtube.com/watch?v=3xlCAW8pXd8

Ilia Topuria vs Damon Jackson

In Topuria zijn tweede UFC-gevecht maakt die al meteen een ijzersterke indruk. In de eerste ronde sloeg hij Jackson al naar grond, waarna hij niet meer verder kon vechten. De toen nog 23-jarige liet met zijn rake klappen niets over van zijn tegenstander en liet meteen weten dat hij gearriveerd was.

Ilia Topuria vs Jai Herbert

Twee gevechten later in 2022 moest Topuria het opnemen tegen Jai Herbert. Herbert heeft dit gevecht geen schijn van kans gehad. Na 1 minuut en 7 seconden in de tweede ronde sloeg hij Herbert met een rake klap richting de grond. Zo hard, dat het gevecht meteen was afgelopen. Het was voor de Spaanse-Georgiër zijn eerste keer dat hij ‘performance of the night’ in ontvangst mocht nemen.

Toekomst

Nu Topuria kampioen is, is het natuurlijk de vraag tegen wie hij zijn belt gaat verdedigen. Voormalig kampioen Volkanovski vindt dat hij een directe rematch verdiend. Topuria heeft daar gemixte gevoelens over, ”Ik wil hem een rematch geven, omdat Volk een goed mens is. Alleen aan de andere kant is het nu tijd om door te gaan en tijd voor de nieuwe generatie, nieuwe gezichten en nieuwe uitdagingen.” Een andere optie voor de titel is Max Holloway, hij wist zijn laatste gevecht door middel van een knock-out te winnen. Topuria is alleen niet onder de indruk van die naam, hij is van mening dat de Amerikaan eerst meer knock-outs moet hebben. De nieuwste kampioen heeft meteen al grote plannen, hij wil zijn titel verdedigen in Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MMA Junkie (@mmajunkie)


Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier hoe Jon Jones zich weer eens van zijn controversiële kant laat zien.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons