Lewis Hamilton
YouTube Still: Mercedes-AMG Petrona Formula 1 Team

Lewis Hamilton solliciteerde eerder dit jaar op een stoeltje bij Red Bull Racing

‘S werelds beste Formule 1 coureur Lewis Hamilton staat al bijna twee jaar zonder overwinning. Om zijn kansen te vergroten klopte hij eerder dit jaar voor het stoeltje van Sergio Perez. Naast het benaderen van Red Bull Racing zijn er ook gesprekken geweest met een ander Formule 1 team. 

Na een dramatische seizoensafsluiting in 2021 – voor sir Lewis – is het Formule 1 team met de ster in een diep dal geraakt. Waar ze eerder acht, we herhalen even acht, constructeurskampioenschappen op rij binnenhaalde en in deze zelfde periode ook alle rijders-titels staan ze op het moment van schrijven troosteloos tweede in het WK met de kans om nog in te worden gehaald door Ferrari. Lewis Hamilton laat online weten achter het team te blijven staan, maar achter de schermen gaat het er anders aan toe.

Lewis Hamilton zoekt door

In augustus tekende Lewis Hamilton opnieuw een tweejarig contract bij Mercedes. De onderhandelingen voor dit contract liepen echter traag en voor hij de pen op het papier drukte en 100 miljoen pond bijschreef blijken er gesprekken te zijn geweest met Ferrari en Red Bull. Christian Horner (teambaas Red Bull) vertelt in de Daily Mail: ”Hij heeft ook met John Elkann (voorzitter van Ferrari) gesproken. Ik denk dat het serieuze gesprekken waren. Het was rond de tijd van Monaco. Er waren zeker gesprekken, misschien ook met Vasseur, maar zeker met Elkann.”

Een recept voor oorlog: Hamilton en Verstappen

Ferrari was echter niet het enige doelwit voor Lewis Hamilton, want de teambaas van Red Bull heeft het management van de Brits coureur dit jaar ook meerdere keren aan de lijn gehad. Het is dan ook niet de eerste keer dat Lewis een plekje naast Max Verstappen zou ambiëren. De deur werd echter niet gelijk dichtgegooid, maar een team waarin de twee kemphanen zitten lijkt Horner geen goed idee. ”We hebben verschillende gesprekken gehad over de jaren heen over Lewis die bij ons zou komen. Ze hebben een paar keer contact opgenomen, meest recentelijk eerder dit jaar. Ik kan me niet voorstellen dat Max en Lewis goed samen zouden werken. De dynamiek zou niet kloppen. We zijn 100 procent tevreden met wat we hebben.”

Management Lewis Hamilton

Horner onthuld in het interview niet met wie hij gesproken heeft uit kamp Hamilton. Voor de kenners bestaat er weinig twijfel dat de manager Penni thow of vader van Lewis diegene is die Red Bull Racing onder de sneltoets heeft. Hamilton blijft voorlopig zitten bij Toto Wolff (teambaas Mercedes). In een interview eerder dit jaar laat hij dan ook weten dat ze samen terug naar de top willen. Samen met George Russel zit hij tot 2025 bij het team en in deze twee jaar willen zij samen met capo Toto het roer omkeren. ”Ik heb volledig vertrouwen in het team. Ik weet dat we een auto kunnen bouwen. Dat is de afgelopen twee jaar niet gelukt, maar we kunnen een geweldige auto bouwen”, aldys de zevenvoudig wereldkampioen. Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en stuur het artikel door via de bovenstaande buttons! 

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en stuur het artikel door via de bovenstaande buttons! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons