KAWS Air Force 1
Foto: Nike / Collage: Gabe Conte

Zijn dit de vetste Nike Air Force 1 die ooit zijn uitgebracht?

Zoek je nog naar een uniek paar sneakers, maar wil je het niet te bont maken? Dan hebben wij dé oplossing voor jou! We sluiten 2023 af met een creatieve samenwerking: Nike lanceert samen met KAWS en Sky High Farm een subtiele, maar artistieke Air Force 1.

Voor sommige sneakerheads onder ons is deze Air Force misschien een beetje een tegenvaller. Eerdere collabs tussen de merken waren wat heftiger, denk aan de kleurrijke Blazers en de legendarische Jordan 4. Maar in tegenstelling tot die modellen, kunnen deze sneakers wel makkelijk dagelijks gedragen worden.

KAWS Air Force 1

Als je door de stad wandelt en de schoenen van voorbijgangers spot, merk je waarschijnlijk twee populaire sneakers vaak op: de Air Force 1 ‘Triple White’ en de Air Force 1 ‘Triple Black’ en laten dat nu precies de schoenen zijn waar deze collab op gebaseerd is. De schoen behoudt zijn simpele en strakke design, met als enige twist de grote swoosh aan de zijkant, die zijn overgoten met het KAWS-sausje. Dat maakt de sneaker clean en geschikt voor iedereen. Dus, als het tijd is om je oude, vertrouwde Air Forces te vervangen, neem dan zeker dit model in overweging!

Kunst en fashion gecombineerd

Deze samenwerking is tot stand gekomen door het 10-jarige bestaan van Dover Street Market, een Amerikaanse multibrand retailer die de elementen van een warenhuis en een tentoonstellingsruimte combineert. Om dit te vieren dropt er een 10-delige collectie bestaand uit een innovatieve herbewerking van bestaande Nike-favorieten, waaronder een chore coat, een hoodie, een beanie en dus deze twee Air Force 1-colorways – allemaal in de kenmerkende stijl van KAWS.

Goed doel

Maar wat is dat andere bedrijf ‘Sky High Farm’ dat ook meedoet aan deze samenwerking? Nou, Sky High Farm Workwear, de kledinglijn van het bedrijf, is onderdeel van Sky High Farm Universe. Dit merk is mede opgericht door Colen en Daphne Seybold om hun non-profit te ondersteunen. Ze zetten zich in om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de middelen die ze nodig hebben om zichzelf te onderhouden, inclusief kwalitatief, cultureel passend voedsel.

Twijfel je nog over het aanschaffen van deze sneakers? Hier heb je je antwoord: Net als bij alle andere samenwerkingen van Sky High Farm Universe met bekende artiesten en retailers, zal een deel van de winst van deze collectie terugvloeien naar de non-profit. Hierdoor kunnen ze blijven zorgen voor voedsel van hoge kwaliteit en rijk aan voedingsstoffen voor degenen die het echt nodig hebben. Dus, door deze sneakers te kopen draag je ook nog eens bij aan een goed doel.

Releasedate KAWS Air Force 1

Deze collectie, inclusief de sneakers, releasen op 16 december. Je vindt ze in-store bij Dover Street Market NY en als je toevallig niet in de buurt bent van New York, kun je online je slag slaan op Sky High Farm Universe en DSMNY E-SHOP. De prijzen zijn nog niet bekend, en let op eventuele importkosten door verzending vanuit de US.

Foto’s: Nike

Check hier ook de 4 Crocs die jij in 2024 niet gemist mag hebben!

Deel dit artikel

Steffen Visser

Stagiair Social Media
Onze social media stagiair Steffen schrijft zo nu en dan ook een stukje over echte mannenzaken zoals sneakers, auto's en fashion. Naast schrijven is hij in zijn element achter de camera en zijn de kiekjes die je in onze eigen content voorbij ziet komen geschoten door Steff!
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons