Crocs
YouTube: Disney Cars Fan

Love them or hate them, deze 4 Crocs mag jij in 2023 niet gemist hebben!

Crocs, je vindt ze heel vet of af-schu-we-lijk. De schoenen zijn niet meer weg te denken in de sneakerwereld, maar is het nu allemaal een grote grap of een hedendaags fashion-icoon? Een aantal jaar terug wilde niemand met de klompen gezien worden, maar daar kwam eind 2020 verandering in. Crocs kondigde een samenwerking aan met Justin Bieber en heeft sindsdien samengewerkt met de grootste influencers en bedrijven.

Afgelopen jaar is het merk bijna maandelijks viraal gegaan met nieuwe en opvallende samenwerkingen. Van speciale gele ‘boots’ tot aan Cars. Wij hebben onze vier favorieten voor je op een rijtje gezet. Wie weet zet je na het lezen van dit artikel ook wel een paar op je verlanglijstje voor Sinterklaas of Kerstmis.

#1: Crocs X Cars

Ongeveer tweeënhalf jaar geleden sloeg Crocs al de handen ineen met Pixar voor de Lightning McQueen Crocs en dit jaar heeft dat geleid tot een nieuw lid van de familie: the Mater Crocs. Op de ‘Classic Clog’ worden net zoals bij de rode sportwagen de ogen afgebeeld. Op de voorkant van de Croc zijn de welbekende tanden van takel afgebeeld. Verder zijn er nog kenmerken toegevoegd, zoals de achterbanden, een flexibele motor op de neus en een takelhaak aan de achterkant. Een leuk detail over die haak: Je kunt er je Lightning McQueen Crocs aan hangen en ze zo ‘meeslepen’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Crocs Shoes (@crocs)

  • Resellprijs vanaf: € 120 op stockx.com

#2: ‘Big Yellow Boots’

In februari 2023 lanceerde het Amerikaanse kunstenaarscollectief de ‘Big Red Boots’, grote laarzen die je normaal alleen in tekenfilms zou verwachten. Deze opvallende creaties gingen viral en Crocs zag hier een kans. Tijdens Paris Fashion Week werden de ‘Big Yellow Boots’ onthuld, een nog extremere variant die het hele internet veroverde.

Deze lompe laarzen lijken op hun rode broer, maar zijn voorzien van een ‘Crocs-sausje’. De kenmerkende gaatjes zijn toegevoegd, waardoor de creatie doet denken aan een enorme gatenkaas. Ook de welbekende rubberen band aan de achterkant is terug te zien, hoewel deze niet in de bekende ‘sportmodus’ kan worden gezet. Like it or not, Crocs weet zeker hoe je de aandacht trekt!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Crocs Shoes (@crocs)

  • Resellprijs vanaf: € 300 op stockx.com

#3: Crocs X McDonald’s

Afgelopen maand was het de beurt aan het restaurant met de gouden bogen om samen met Crocs een speciale collectie uit te brengen. Het resultaat is een reeks van verschillende items, variërend van de ‘Classic Clog’ tot speciale sokken. De collectie is voornamelijk geïnspireerd op de McDonald’s karakters, waarbij elke sneaker een favoriet menu-item van een van de personages weergeeft.

De Grimace x Crocs Cozzzy Sandal, in paars, wordt geleverd met een shake-bedel, terwijl de Birdie x Crocs Classic Clog in geel wordt geleverd met een McDonald’s Egg McMuffin-bedel. De Hamburglar x Crocs Classic Clog heeft zwart-witte strepen en is natuurlijk gebaseerd op de hamburger. Als laatste is er nog een rode variatie van de Classic Clog met bijbehorende McDonald’s bedels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PuroMerca (@puromerca)

  • Resellprijs vanaf: € 75 op stockx.com

#4: Crocs X Shrek

Stiekem is het de droom van elke man om dit paartje bij de achterdeur te hebben staan; rubberen klompen die gebaseerd zijn op het hoofdpersonage van de iconische animatiefilm. Deze groene ‘Classic Clogs’ zijn voorzien van de welbekende neus en oren van een Oger en de harige band staat symbool voor het iconische bruine vest van Shrek. Deze klompen zijn zó lelijk dat ze vet worden, is dat dan precies het geheim achter het succes van Crocs?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Crocs Shoes (@crocs)

  • Resellprijs vanaf: € 120 stockx.com

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en stuur het artikel door via de bovenstaande buttons. 

Deel dit artikel

Steffen Visser

Stagiair Social Media
Onze social media stagiair Steffen schrijft zo nu en dan ook een stukje over echte mannenzaken zoals sneakers, auto's en fashion. Naast schrijven is hij in zijn element achter de camera en zijn de kiekjes die je in onze eigen content voorbij ziet komen geschoten door Steff!
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons