Jamal Ben Saddik
Instagram: @jamalbensaddik

Jamal Ben Saddik zoekt tegenstander bij GLORY: wie is zijn volgende prooi?

Lange tijd bleef het een raadsel waar de toekomst van Jamal Ben Saddik zou liggen. The Goliath heeft al anderhalf jaar niet gevochten en heeft ook nog geen nieuw gevecht op de planning staan. Zijn fans vroegen zich af of hij überhaupt nog wel bij GLORY onder contract stond en waarom hij niet meedoet aan de Grand Prix van 9 maart. Op Instagram gaf Ben Saddik een klein beetje opheldering.

In zijn Instagram-post meldt Ben Saddik dat hij nog wel onder contract staat bij GLORY. De vraag of hij het jammer vindt dat hij niet mee mag doen met de Grand Prix beantwoordt hij met een duidelijke ‘JA!’. Maar over zijn volgende gevecht blijft het stil. De kans is groot dat zijn volgende gevecht afhangt van de uitkomst van het toernooi. Hieronder lees je wat mogelijke uitkomsten en tegenstanders voor de Marokkaanse Belg.

Bad Blood: Rico Verhoeven

Na de historische partij tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik in 2021 hopen veel fans op een rematch (of eigenlijk een vierde gevecht) tussen deze twee reuzen. Ben Saddik is volgens velen namelijk dé man die Verhoeven ooit van zijn troon kan stoten. Of een partij tegen Verhoeven de volgende uitdaging voor The Goliath wordt, hangt af van de prestaties van Verhoeven in de Grand Prix.

De winnaar van de Grand Prix wordt namelijk de volgende uitdager voor de titel. Als Verhoeven de Grand Prix dus niet wint, is de winnaar van het toernooi automatisch zijn volgende tegenstander. In dat geval gaat die titelpartij aan de neus van Ben Saddik voorbij. Maar wint The King of Kickboxing het toernooi zelf, dan staat de uitdager dus nog helemaal niet vast. In dat scenario is Ben Saddik dus de ideale man om Verhoeven opnieuw uit te dagen.

Jamal Ben Saddik VS Levi Rigters

Een tweede optie – mocht de titelpartij tegen Verhoeven niet doorgaan – is een herkansing tegen Levi Rigters. Ben Saddik en Rigters zouden tijdens GLORY 80 al een keer tegenover elkaar staan, maar die partij werd op het allerlaatste moment afgeblazen. Tijdens de partij tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek braken hevige rellen uit in het publiek. Het evenement werd daardoor gestaakt en de partij tussen Ben Saddik en Rigters is er nooit meer gekomen.

Maar ook dit hangt nog wel af van de uitkomst van de Grand Prix. Rigters komt daar namelijk ook in actie. Wint hij het toernooi, dan krijgt hij de volgende kans op de titel tegen Rico Verhoeven. Maar als Rigters het toernooi niet weet te winnen, is Ben Saddik een mooie tegenstander. Twee boomlange vechters met totaal verschillende stijlen. Een echte beuker tegen een stylist. Dat zou een mooie pot opleveren.

Marokkaanse clash

Een optie die misschien een beetje out of the box is, is de afscheidspartij van Badr Hari. Via trainer Mike Passenier werd bekend dat het einde van de kickbokscarrière van Hari in zicht is, maar dat hij misschien nog één afscheidspartij zou willen draaien. Ben Saddik heeft zijn landgenoot tijdens GLORY 59 al een keer uitgedaagd, maar van een onderlinge strijd is het nooit gekomen. Het is ook maar de vraag of dit echt een optie is. Hari stond er destijds al niet om te springen en de twee lijken goed door één deur te kunnen. Maar een spectaculair afscheid zou het zeker zijn!

Opties Jamal Ben Saddik

Als Verhoeven, Rigters en Hari geen opties blijken te zijn, wordt het iets lastiger om een goede tegenstander te vinden voor Ben Saddik. Dat heeft er vooral mee te maken dat twee andere toppers uit de divisie – Antonio Plazibat en Tariq Osaro – trainingsmaatje van Ben Saddik zijn bij Mike’s Gym. Nu hoeft dat geen probleem te zijn en voor de aanloop naar het gevecht toe zijn dit juist interessante opties voor GLORY. Maar waarschijnlijk ligt hier niet de voorkeur van de vechters zelf.

Uiteraard zijn er nog andere mogelijke tegenstanders voor Ben Saddik te verzinnen. Nordine Mahieddine, Sofian Laïdouni, Uku Jürjendal, Bahram Rajabzadeh. Allemaal zwaargewichten met een goede ranking, maar qua verhaallijnen iets minder aantrekkelijke tegenstanders. Al met al zijn er genoeg opties, maar we moeten waarschijnlijk tot na de Grand Prix wachten op duidelijkheid over de toekomst van Ben Saddik.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons