Jake Paul; Jake Paul vs Ryan Bourland
YouTube Still: Jake Paul

Kritiek op Jake Paul door nieuwe tegenstander: een onbekende gepensioneerde bokser

Op zaterdag 2 maart zet Jake Paul in zijn thuisland Puerto Rico de volgende stap op weg naar zijn ultieme doel: wereldkampioen in het boksen worden. De volgende tegenstander van The Problem Child is Ryan The Rhino Bourland. Het gevecht is het co-main event van de avond. In het main event verdedigt de Puerto Ricaanse Amando Serrano haar wereldtitels tegen Nina Meinke.

Voor het grote publiek is Ryan Bourland een grote onbekende die eigenlijk ook al met pensioen was. De aankondiging levert Paul daarom opnieuw veel kritiek op. De Amerikaan heeft namelijk de reputatie alleen tegen ‘oude’ tegenstanders te vechten, zoals Tyron Woodley, Anderson Silva en zijn laatste tegenstander Andre August. Daarnaast is Bourland ook geen bekende naam die voor veel opwinding zorgt.

Jake Paul doneert volledige opbrengst

Via Instagram geeft Jake Paul tekst en uitleg over deze stap in zijn carrière. De 27-jarige wereldster legt uit dat hij dit gevecht aangaat voor zijn ervaring als bokser. Met partijen tegen ervaren vechters wil Paul zich verder ontwikkelen als bokser en de ‘reguliere’ route naar de top bewandelen. De meeste boksers beginnen hun carrière namelijk tegen mindere, onbekende vechters om ervaring op te doen, beter te worden en hun record op te krikken. Jake Paul begon zijn carrière tegen voormalige UFC-vechters. Dat leverde hem veel hype en geld op, maar wellicht minder nuttige ervaring als bokser.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Om te bewijzen dat het hem niet om het geld gaat, doneert Paul zijn volledige verdiensten aan zijn non-profitorganisatie Boxing Bullies. Die organisatie zet zich in tegen pesten en gebruikt het boksen als middel om kinderen zelfverzekerder te maken. Met de donatie moeten boksscholen in Puerto Rico gerenoveerd worden, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen beginnen met boksen.

Ryan Bourland

Zoals gezegd: Pauls tegenstander Ryan Bourland is geen wereldster. De Amerikaan bokst al wel sinds zijn tienerjaren en heeft een record van 17-2 met 6 knock-outs. The Rhino werd in 2013 professioneel bokser en bokste in de vijf jaar daarna een record van 16-2 bij elkaar. In 2022 maakte hij na vier jaar afwezigheid nog een succesvolle comeback. Na die partij zou Bourland écht met pensioen zijn, maar deze kans tegen Jake Paul wil hij niet laten lopen.

In eerdere interviews liet Bourland weten dat het boksen hem uit de problemen heeft gehaald. Als tiener belandde hij regelmatig in vechtpartijen en ging hij met verkeerde vrienden om. Nadat hij een paar weken vast had gezeten voor rijden onder invloed, pakte hij het boksen weer op en begon de sport serieus te nemen. Sindsdien werd hij prof en bleef hij uit de problemen. Misschien niet de grootste ster uit de sport, maar wel een goed voorbeeld!

Op de hoogte blijven van Jake Paul en niets meer missen over de wedstrijd? Vergeet ons dan niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons