Jake Paul; staredown Jake Paul vs Andre August
YouTube Still: Seconds Out

Jake Paul voorspelt knock-out op vrijdagnacht: dit is zijn bokscarrière in vogelvlucht

In de nacht van vrijdag op zaterdag krijgt Jake Paul opnieuw de kans om zijn haters de mond te snoeren. The Problem Child neemt het op tegen de 35-jarige Andre August, een bokser met een record van 10-1-1 (5 KO’s). Ondanks de ervaring van August verwacht Paul een knock-out in de eerste ronde. 

De bokscarrière van de 26-jarige Jake Paul is behoorlijk opvallend te noemen. De Amerikaan trok namelijk in 2018 pas voor het eerst de bokshandschoenen aan. Paul kreeg en krijgt nog steeds veel kritiek, met name over zijn geloofwaardigheid als bokser. Stap voor stap wint hij steeds meer fans voor zich. Hij begon als een influencer-bokser, maar is inmiddels toch echt wel een volwaardige bokser te noemen. We nemen je in vogelvlucht mee in zijn carrière tot nu toe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Deji Olatunji

De eerste stappen in de boksring zet Jake Paul in 2018 tegen Deji Olatunji. Deji is het jongere broertje van KSI. De partij tussen Deji en Paul was geen professionele partij en staat dus ook niet op hun record. Toch is deze strijd noemenswaardig, omdat het de eerste partij is van beide heren. In de vijfde ronde trekt Paul de partij naar zich toe met een technische knock-out.

AnEsonGib

De eerste professionele bokswedstrijd van Jake Paul is in 2020 tegen collega-YouTuber AnEsonGib, hoewel deze Brit daarvoor ook nog geen professionele bokser was. Deze partij werd een makkie voor Jake Paul. The Problem Child slaat zijn tegenstander in de eerste ronde knock-out. Een lekker begin van zijn record: 1 partij, 1 winst, 1 knock-out in de eerste ronde.

Nate Robinson

De tweede profpartij van Jake Paul is tegen basketballer Nate Robinson. Deze partij staat op dezelfde kaart als de demonstratiepartij tussen Mike Tyson en Roy Jones Jr. Met Robinson treft Paul opnieuw geen professionele bokser, maar het werd wel een partij voor in de highlight reel. In de tweede ronde vloert Paul zijn tegenstander namelijk met een harde rechtse hoek. Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste harde knock-out winst voor de Amerikaan.

Ben Askren

Na twee YouTubers en een basketballer vindt Jake Paul het tijd om wat aan zijn geloofwaardigheid als bokser te werken. Zijn volgende tegenstander is Ben Askren; weliswaar geen bokser, maar wel een bekende MMA-vechter van onder meer Bellator en de UFC. Askren staat in zijn carrière nooit bekend om zijn goede bokswerk en dat was ook te zien in zijn partij tegen Paul. In de eerste ronde sloeg The Problem Child Askren keihard knock-out.

Tyron Woodley

De volgende stap voor Jake Paul is opnieuw een MMA-vechter, maar dan eentje die bekend staat om zijn harde vuisten: voormalig UFC-kampioen Tyron Woodley. The Realist stond bij Ben Askren in de hoek toen Jake Paul hem knock-out sloeg en had dus nog een appeltje met hem te schillen.

Dat ging Woodley echter niet goed af. Beide boksers waren aan elkaar gewaagd, maar Paul trekt de winst met een split decision naar zich toe. Naast het verlies hangt er voor Woodley nóg een pijnlijke consequentie aan. Hij moet namelijk een ‘I love Jake Paul tattoo’ zetten bij verlies. Die heeft hij uiteindelijk gezet – humoristisch als hij is –  op zijn middelvinger. De voormalig UFC-kampioen is wel zo slim om hem aan de binnenkant van zijn vinger te zetten, waardoor de tattoo op het moment van schrijven al weggevaagd is.

Jake Paul vs Tyron Woodley II

Een paar maanden later zal Jake Paul eigenlijk met Tommy Fury de ring in stappen, maar die valt uit. De rematch met Tyron Woodley is vervolgens snel gemaakt, maar laatstgenoemde zal daar misschien nog weleens met spijt op terugkijken. In de zesde ronde vindt Paul zijn tegenstander met een kiezelharde rechter hoek, waardoor Woodley als een pudding ter aarde stort. De hardste knock-out in de carrière van Jake Paul tot nu toe!

Anderson Silva

Na de partijen tegen Tyron Woodley zoekt Jake Paul een tegenstander die nóg bekender, populairder en legendarischer is. Dat lukt hem, want Anderson Silva is een van de beste MMA-vechters aller tijden en staat bekend om zijn goede bokswerk. De Braziliaan heeft na zijn MMA-carrière immers ook nog met succes een aantal professionele partijen gebokst.

Niet veel mensen geven Paul een kans tegen Silva, maar de Amerikaan verbaast vriend en vijand door de legende in de laatste ronde tegen het canvas te slaan. Het is geen knock-out en de boksers vechten de partij nog wel uit. De e jurybeslissing gaat naar Paul, waardoor zijn record inmiddels 6-0 is.

Tommy Fury

De kritiek op Jake Paul wordt steeds heviger. Zijn tegenstanders zijn tot nu toe namelijk YouTubers, basketballers en MMA-vechters die al met pensioen zijn. Om zijn geloofwaardigheid een beetje op te krikken, moet zijn volgende tegenstander wel een échte bokser zijn. Niemand minder dan Tommy Fury – het broertje van de legendarische Tyson Fury – is de uitverkorene. En nu echt.

In Saudi-Arabië maken Paul en Fury er een spannende pot van. TNT is effectiever met zijn stoten, maar Paul scoort in de laatste ronde een knockdown. Dat blijkt echter niet genoeg, want de jurybeslissing is met een split decision in het voordeel van Fury. Voor Jake Paul betekend dit zijn eerste verlies in de ring. Maar de twee zijn zó aan elkaar gewaagd dat een rematch in de toekomst onvermijdelijk lijkt.

Nate Diaz

Na het verlies tegen Tommy Fury is het voor Jake Paul zaak om terug in de winstkolom te komen. De tegenstander die hij daarvoor kiest? Je raadt het misschien al: een MMA-vechter op leeftijd. Maar opnieuw is het een legende en zeker geen makkelijke prooi: Nate Diaz, de man die nooit knock-out gaat.

In de eerste ronde komt Jake Paul als een wervelstorm uit de startblokken. Maar zoals gezegd: Nate Diaz gaat niet knock-out, al gooi je een baksteen tegen zijn hoofd. In de vijfde ronde wordt de UFC-legende wel naar de grond geslagen door Paul en krijgt hij acht tellen, maar dan begint het gevecht voor Diaz eigenlijk pas. In de latere rondes komt Diaz vaak pas op stoom en dat is ook nu weer het geval. Helaas voor hem net te laat: Jake Paul overtuigt alle juryleden van de winst.

Jake Paul vs Andre August

Jake Paul weet dus weer wat winnen is en gaat in de partij tegen Andre August op zoek naar een nieuwe knock-out. In de nacht van vrijdag op zaterdag is de partij te zien via DAZN. Rond 2:00 uur Nederlandse tijd begint de main card. Naar verwachting stappen Jake Paul en Andre August rond 5:00 uur de ring in, afhankelijk van hoe de partijen daarvoor uitpakken.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons