Jake Paul; Jake Paul in de ring aan het trainen met zijn coach
Instagram: @jakepaul

Jake Paul zet zinnen op gevecht tegen ex MMA-kampioen Sean Strickland

Dat Jake Paul vaak de grenzen bij verschillende mensen opzoekt, is bekend. Van Floyd Mayweather tot aan mede-boks YouTuber KSI. Het lijkt de 27-jarige Amerikaan niets te boeien tegen wie hij een grote mond opzet. Nu heeft Paul het aan de stok gekregen met voormalig UFC Champion Sean Strickland. Paul heeft de UFC-vechter 1 miljoen dollar aangeboden om samen te gaan vechten.

Je kunt zeggen dat Sean Strickland en Jake Paul niet de beste vrienden van elkaar zijn. Ze hebben het al een tijdje met elkaar aan de stok op social media. Er zijn al verschillende woordenwisselingen tussen de twee geweest, die waren niet lief voor elkaar. Het begon bij een simpele sparsessie, waarbij Strickland streamer Sneako de kans gaf om samen te sparren. Hoewel een kans kon je het niet echt noemen. De 32-jarige sloeg de streamer bont en blauw en hield totaal niet in. “Sean Strickland, je zou je moeten schamen dat je Sneako op die manier aanviel. En het lukte je niet eens om hem naar de vloer te hoeken, terwijl hij onervaren is en jij flink je best deed.” Dat schreef Jake Paul op X als reactie op het filmpje.

1 miljoen dollar

Niet veel later schreef Paul op hetzelfde platform te willen vechten met Sean Strickland, maar niet zonder weddenschap. Als Strickland de partij wint dan krijgt hij 1 miljoen dollar van Jake Paul. Alleen als hij die de partij niet weet te winnen moet die een tattoo van Betr laten zetten. Dat is een gokbedrijf waar Jake Paul de oprichter van is. De voormalig UFC-kampioen ging niet in op de uitdaging voor het gevecht. Wel reageerde Sean Strickland op het bericht, ”Als het legaal zou zijn, dan zou ik je leven beëindigen met een glimlach op mijn gezicht.” Daar kwam geen partijtje vechten uit, maar wel een potje bekvechten. Dat leverde bijzondere opmerkingen op. De heftigste was van Sean Strickland, ”je bent een vorm van kanker.”

Jake Paul

In 2014 begon de 27-jarige zijn carrière als YouTuber. Met miljoenen abonnees was Paul al een van de grootste online bekendheden, maar sinds zijn overstap naar de bokswereld stijgt zijn bekendheid door het dak. Zijn allereerste tegenstander was de Engelse YouTuber Deji. Logan Paul, de broer van Jake, vocht op dezelfde avond tegen de oudere broer van Deji, KSI. Na Jake Paul zijn overwinning op Deji begon die tegen steeds meer mensen te boksen. Van basketballer Nate Robison tot aan YouTuber AnEsonGib, Jake Paul versloeg ze allemaal. Na die gewonnen partijen kwam de eerste echt test voor ‘The Problem Child’. De Amerikaan nam het op tegen ex UFC-kampioen Tyron Woodley. Deze partij won hij en Woodley wilde een rematch. Tyron Woodley kreeg zijn zin, maar of het verstandig was, is iets anders. In de zesde ronde sloeg Jake Paul tegen alle verwachting de voormalig UFC-kampioen naar het canvas en was het klaar. Inmiddels heeft Jake Paul al acht bokswedstrijden gewonnen en nog maar eentje verloren. Deze verloor hij op punten tegen de broer van Tyson Fury: Tommy Fury

Sean Strickland

Sean Strickland is een 32-jarige middleweight UFC-vechter. In die divisie is hij voormalig kampioen, hij verloor namelijk in zijn laatste gevecht tegen Dricusdu Plessis zijn belt. Daarvoor nam hij nog de belt van Israel Adesanya af, een van de stabielste UFC-kampioenen. In dat gevecht wist hij door middel van een beslissing van de jury de partij te winnen. Strickland heeft in zijn UFC-carrière 28 wedstrijden gewonnen, maar ook 6 verloren. Jake Paul is niet de enige persoon waar Strickland zich mee bezighoudt. Zo heeft hij op X ook genoeg woorden over voor, Youtuber Bryce Hall en rapper MGK.

https://www.youtube.com/watch?v=f94-i-k0tq0

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier over hoe Jamal Ben Saddik wil terugkeren in de GLORY Grand Prix.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons