Israel Adesanya; Israel Adesanya poserend in de sportschool
Instagram: @stylebender

Adesanya keert terug in de octagon en deze 3 momenten mag je niet vergeten!

Na Israel Adesanya zijn laatste verlies partij tegen Sean Strickland kondigde hij een kleine pauze in de UFC aan. De meest actieve champion gaf aan dat hij een kleine pauze moest hebben, na de vele gevechten die hij hiervoor heeft gehad. Voor veel mensen kwam dit als een verrassing, aangezien de fans hoopten op een rematch tussen de twee. Nu heeft Izzy onlangs aangekondigd weer te willen vechten in 2024 onder een voorwaarde, ‘quality over quantity’. Hieronder zie je drie momenten van de UFC-vechter die je niet mag vergeten.

Voor vele was Adesanya een kampioen die niet weg te slaan was van zijn belt. Dat kwam mede door Adesanya zijn goede techniek en de manier van afstand bewaren tussen hemzelf en zijn tegenstanders. Van knock-outs tot aan de iconschise walk-outs van de vechter; hij is niet meer weg te denken bij de UFC. Met een UFC-record van 24-3-0 is dat ook wel logisch.

Plaaggeest Pereira

Overal waar Adesanya gaat, daar gaat Alex Pereira hem achterna. Pereira staat ook wel bekend als de boeman van Izzy. De rivaliteit tussen de twee begint in 2016, niet in de UFC, maar bij kickboksorganisatie GLORY. De eerste partij tussen de rivalen werd gewonnen door de Braziliaanse Pereira die door middel van een decision het gevecht wist te winnen. Een jaar later ontmoeten de vechters elkaar weer, Pereira wint het gevecht. Nu door een knock-out in de derde ronde.

Zoete wraak voor Israel Adesanya

In 2022 treffen de vechters elkaar voor het eerst in de UFC. Veel mensen verwachten dat Adesanya deze keer als beste uit de strijd zou komen, wegens zijn UFC-ervaring. Dit was alleen niet het geval. In de vijfde ronde wist de Braziliaan de regerend kampioen knock-out te slaan. In de rematch tussen de twee was het dan eindelijk raak voor ‘The Last Stylebender’. Tijdens de tweede ronde leek het alsof Izzy het heel zwaar kreeg, maar uit het niets kwam daar de knock-out van Adesanya. Deze werd bekroond met de prestigieuze UFC titel van knock-out van het jaar. Het verhaal om het gevecht heen en de knock-out zelf maken het voor vechtsportfans over de hele wereld hét gevecht van 2023.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UFC (@ufc)

Robert Whittaker vs Israel Adesanya

De twee UFC-vechters hebben hun eerste gevecht in oktober 2019. Israel Adesanya is interim kampioen en neemt het op tegen de andere kampioen uit Australië. Voor het gevecht überhaupt is begonnen staat Izzy al een streepje voor op Whittaker. Hij heeft een van de meest memorabele opkomsten uit de UFC-geschiedenis. Bij die bijzondere opkomst bleef het niet, in de tweede ronde slaat Izzy Whittaker knock-out en kroont zichzelf tot middleweight champion. Meer dan jaar later vechten de twee in 2022 weer tegen elkaar. Adesanya weet de partij weer te winnen, nu via decision.

Israel Adesanya vs Anderson Silva

Anderson Silva en Israel Adesanya zouden elkaar treffen op het co-main event van UFC 234, maar vanwege een blessure van voormalig opponent Whittaker werd het gevecht doorgeschoven naar het main-event. Wat voor velen mensen niet erg was. De twee zitten ook allebei in verschillende fases van hun carrière, Silva was al wat oud en zat eigenlijk in de lift naar beneden, terwijl Izzy juist de ladder naar boven beklom. De striking specialisten maakten er een ware show van, met Adesanya als winnaar.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en Threads. Naast nieuwtjes over vechtsport check je via deze link al onze andere artikelen!

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons