Islam Makhachev; Islam Makhachev poserend in een bos
Instagram: @islam_makhachev

UFC-kampioen Islam Makhachev skiënd gespot ondanks vermeende blessure

Islam Makhachev houdt de gemoederen van UFC-fans de afgelopen tijd flink bezig. De kampioen in het lichtgewicht komt de komende maanden nog niet in actie en ontbreekt ook op de bomvolle jubileumkaart van UFC 300. Volgens Dana White is Makhachev nog herstellende van een blessure. Maar door beelden op social media twijfelen de fans aan die uitleg.

Er circuleren namelijk verschillende beelden van Makhachev die helemaal niet geblesseerd is. We zien hem pull-ups doen, worstelen in de sneeuw en zelfs skiën. Dat zijn toch allemaal dingen die een geblesseerde vechter niet zou doen. De wildste verhalen gaan nu rond op social media. Bijvoorbeeld dat Makhachev een positieve dopingtest heeft gehad en nu een schorsing uitzit tot juni.

Islam Makhachev vs. Charles Oliveira

Een dopingschorsing onder de pet houden, is misschien wel erg ver gezocht. Daarom zoeken fans naar andere oorzaken van de lange absentie van Makhachev. Sommigen claimen dat de kampioen een rematch met Charles Oliveira ontwijkt. Die rematch had tijdens UFC 300 kunnen plaatsvinden, aangezien beide vechters fit lijken te zijn. Maar het is nu de talentvolle Arman Tsarukyan die het opneemt tegen Oliveira, in plaats van kampioen Makhachev.

De manager van Oliveira, Diego Lima, liet al weten dat Makhachev bang zou zijn voor een rematch met de Braziliaan. Maar ook dat lijkt een fabel te zijn. Oliveira was juist degene die zich terugtrok uit een eerdere rematch tijdens UFC 294 door een diepe snee in zijn wenkbrauw. Daarnaast won Makhachev hun eerste ontmoeting tijdens UFC 280 vrij eenvoudig via submission in de tweede ronde.

Justin Gaethje favoriete tegenstander

Van angst lijkt dus geen sprake te zijn. Volgens Makhachevs manager Ali Abdelaziz is er een hele andere reden voor het ontwijken van Oliveira. Hij vindt de match-up met Do Bronx namelijk vooral saai. Ze zien liever een vechtmachine als Justin Gaethje als volgende tegenstander voor de titel. Makhachev ziet zijn komend jaar ongeveer als volgt voor zich:


Dat is ook niet zo gek, want Gaethje is ook een vechter uit de stal van Abdelaziz. Niet zo gek dat Abdelaziz hem dus een titelkans gunt. The Highlight moet eerst echter zijn BMF-titel nog verdedigen tijdens UFC 300 tegen Max Holloway. Daarnaast heeft Dana White al laten weten dat de winnaar van Oliveira en Tsakuryan de volgende titelkans krijgt. Het is dus maar de vraag of Gaethje op korte termijn op jacht kan naar de titel.

Het blijft dus onduidelijk of Makhachev echt geblesseerd is, of dat er iets anders aan de hand is. Het enige dat we kunnen hopen, is dat de kampioen zo snel mogelijk weer terugkeert in de kooi. Maar ook dat blijft voorlopig een mysterie.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om geen vechtsportnieuws meer te missen!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons