Hyundai Motorsports; cover van iconische Hyundai Motorsports; GTA-trailer
Foto: Hyundai Motorsports

Hyundai Motorsports maakt nu al legendarische remake van GTA VI trailer

Als er iets trending is op het moment van schrijven is dat GTA VI en PR-team van Hyundai Motorsports weet hier perfect gebruik van te maken. Het rallyteam uit Zuid-Korea bootst op geheel eigen wijze de meest bekeken trailer van het moment na. In de video zien we onder andere de twee coureurs en hun rallywagen voor 2024 schitteren op een manier die we nooit eerder zagen. 

‘Als je trending wil gaan moet je het goed’, moet de memo zijn geweest tijdens de dagstart op het hoofdkantoor van Hyundai. Met Grand Test Auto XXIV laat het rallyteam zien hoe je optimaal gebruik maakt van de content die je nog hebt liggen. Ondersteund door Tom Petty’s Love Is a Long Road zien we de hoogte- en dieptepunten van het team in de afgelopen jaren en wordt er op het einde een gedurfd shot vertoond waarin we de twee coureurs op nogal baldadige wijze de garage zien binnenstappen.

WRC 2024

De trailer is er niet voor niks, want het FIA World Rally Championship staat op het punt van beginnen. Op 25 januari 2024 wordt het 52e seizoen afgetrapt met de iconische Rally Monte-Carlo. Het rallycircus zal in 2024 naar 13 verschillende bestemmingen reizen die zich bevinden op 4 verschillende continenten. Na de rally van Monte-Carlo ziet de racekalender er als volgt uit:

 • 25 – 28 januari: Rally Monte-Carlo (Asfalt/IJs)
 • 15 – 18 februari: Rally Zweden (Sneeuw)
 • 28 – 31 maart: Safari Rally Kenia (Gravel)
 • 18 – 21 april: Rally van Kroatië (Asfalt)
 • 9 – 12 mei: Vodafone Rally de Portugal (Gravel)
 • 30 mei – 2 juni: Rally Italia Sardegna (Gravel)
 • 27 – 30 juni: ORLEN 80e Rally Polen (Gravel)
 • 18 – 21 juli: Tet Rally Letland (Gravel)
 • 1 – 4 augustus: Secto Rally Finland (Gravel)
 • 5 – 8 september: EKO Acropolis Rally Griekenland (Gravel)
 • 26 – 29 september: Rally Chili Bio Bío (Gravel)
 • 31 oktober – 3 november: Rally van Midden-Europa (Asfalt)
 • 21 – 24 november: FORUM8 Rally Japan (Asfalt)

Mocht je nog geen plannen hebben om autoraces te kijken, hou dan deze kalender zeker even bij de hand. De WRC is namelijk een van de meest uitdagende en bloedstollende raceklassen op aarde. Een ongeluk zit een klein hoekje en de mannen die de snelle hatchbacks rijden onder de extreemste condities hebben ballen van staal.

Hyundai Motorsports 2024

Niet alleen online wil Hyundai Motorsports goed scoren. In aanloop naar het seizoen hebben ze volgens zichzelf de beste wagen ooit gebouwd. De focus ligt in 2024 dan ook op het winnen van de rijderstitel. Dit is ongebruikelijk, omdat het normaal bij de fabrieksteams draait om de felbegeerde constructeurstitel.

Hyundai Motorsports; Hyundai Motorsports i20 rallywagen op een etappe in de bergen
Foto: Hyundai Motorsports

Onder leiding van teambaas Cyril Abiteboul, ex-teambaas Renault F1, heeft Hyundai Motorsport zich voorbereid op een sterk seizoen met nieuwe coureurs en verbeteringen aan de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. Abiteboul benadrukt de ambitie van het team om meer overwinningen te behalen en stelt dat, gezien de aard van het seizoen 2024, ze geloven dat ze kunnen strijden voor de rijderstitel. Deze focus wordt verder onderstreept door de inzet van het team om loyale bemanningen te belonen en het team te versterken met nieuw talent in verschillende gebieden, waaronder engineering en sportpersoneel, terwijl ze ook vooruitkijken naar plannen voor 2025 en 2026.

Video: Grand Test Auto XXIV

Het team trapt het seizoen in ieder geval sterk af met deze nu al legendarische remake van de GTA VI trailer!

Meer van dit soort nice-to-know auto-artikelen of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons