Nike X Travis Scott; Travis Scott poseerd na zijn clipshoot van zijn nummer
Instagram: @travisscott

Dit is het verhaal achter de samenwerking ‘Nike X Travis Scott’

Nike brengt vaak sneakers uit onder samenwerkingen met verschillende bedrijven. Niet alleen met grote bedrijven, maar ook met rappers en atleten. Zo heeft Nike-samenwerkingen met Michael Jordan, Drake en Travis Scott. De laatst genoemde is voor sneakerliefhebbers een heel populaire. De rapper heeft al veel verschillende sneakers met Nike uitgebracht, onlangs mocht die zelfs zijn eigen schoen creëren. 

De samenwerking ‘Nike X Travis Scott’ begon in 2017. Nike zag het toen wel zitten in de rapper uit Houston, die bekend staat om zijn gedurfde stijl. De allereerste release in de samenwerking tussen Travis Scott en Nike was de “Air Force 1 Low Cactus Jack”, uitgebracht in 2017. Deze sneaker was vernoemd naar Scott’s eigen platenlabel “Cactus Jack Records.” De sneaker die Nike en Travis Scott naar buiten brachten was onmiddellijk een hit bij sneakerheads en fans van zijn muziek.

Nike X Travis Scott; Dit is de eerste sneaker die uitkwam onder de samenwerking.

Travis Scott

Jacques Berman Webster II, beter bekend als Travis Scott, is een van de grootste artiesten in de muziekwereld. De artiest kun je misschien kennen van zijn nummers, Sicko Mode, Goosebumps en Highest in the Room. Zijn liedjes halen honderden miljoenen streams, soms zelfs wel meer dan een miljard. De rapper brak in 2015 met zijn album Rodeo echt door, sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de muziekwereld.

Succes

Na het succes van de eerste release begonnen Scott en Nike een goede samenwerkingsrelatie te creëren. Daarna kwamen er verschillende sneakers de markt op, die eigenlijk allemaal populair waren. Waaronder de zeer gewilde “Air Jordan 1 High OG Travis Scott” en de baanbrekende “Travis Scott x Nike SB Dunk Low.” De samenwerking tussen Travis Scott en Nike had ook een enorme invloed op de popcultuur. Naast de hype die gepaard ging met elke release, volgde na de samenwerking ook een grotere convergentie tussen muziek, mode en kunst. Scott’s status als trendsetter en culturele icoon werd groter door zijn bijdragen aan het ontwerp en de promotie van de sneakers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door flame (@travisscott)

Cultuur

De samenwerking tussen Travis Scott en Nike is een perfect voorbeeld van hoe de werelden van muziek en mode elkaar kunnen ontmoeten en versterken. Wat begon als een enkele release groeide uit tot een cultureel fenomeen dat de manier waarop we naar samenwerkingen tussen artiesten en merken kijken, heeft veranderd. Door zijn unieke visie en creatieve inbreng heeft Travis Scott niet alleen een reeks indrukwekkende sneakers gecreëerd, maar ook een blijvende stempel gedrukt op de popcultuur van vandaag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door flame (@travisscott)

Signature Nike X Travis Scott

Een maand geleden kondigde Travis Scott op zijn Instagram aan dat hij zijn eigen schoen zou krijgen. Dit kwam meteen onder de aandacht van zijn fans en sneakerliefhebbers. Het duurde daarom ook niet lang voordat de hele voorraad uitverkocht was geraakt. Dit is niet iets wat voor het eerst gebeurde. Bij bijna elke release van Nike en Travis Scott raken de schoenen snel uitverkocht. Daarom zijn de prijzen van de sneakers ook zo extreem hoog. Hoewel de rapper al veel geld met rap verdiende, is zijn vermogen met de schoenen nog door het dak geschoten. De rapper heeft namelijk een vermogen van meer dan 80 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door flame (@travisscott)


Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van DAY1. Check hier de vijf duurste sneakers op Marktplaats!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons