Mike Tyson
Instagram: @miketyson

Dit wil je weten over Mike Tyson en Jake Paul in aanloop naar hun gevecht

Als je deze aankondiging vijf jaar geleden zou zien, zou je denken dat je per ongeluk verkeerde paddenstoelen had gegeten. Maar het is echt waar; op 20 juli stappen Jake Paul en niemand minder dan Mike Tyson samen de boksring in. De jonge influencer met een droom om wereldkampioen te worden tegen de oervechter die uitgroeide tot een van de grootste kampioenen ooit.

Het spektakel vindt plaats in de Verenigde Staten. Om precies te zijn in het AT&T stadion van de Dallas Cowboys in Texas. De partij tussen Jake Paul en Mike Tyson is ook live te zien op Netflix, het allereerste live sportevenement dat op deze streamingsdienst te zien is. Hoewel de aankondiging veel wenkbrauwen doet fronsen, wordt het niet grootser dan dit. Het is alleen nog niet bekend of het een demonstratiepartij of een officiële profpartij wordt, hoeveel rondes de partij gaat duren en op welk gewicht het gevecht plaatsvindt.

Jake Paul onder de radar

Het is nogal verrassend dat Mike Tyson de volgende tegenstander van Jake Paul wordt. The Problem Child werkte de afgelopen maanden namelijk vooral aan zijn ervaring als bokser en het bouwen van een beter record. Hierdoor vonden zijn partijen tegen Andre August en Ryan Bourland een beetje onder de radar plaats. Van een partij onder de radar is nu dus absoluut geen sprake. Sterker nog: dit zou weleens een van de meest bekeken gevechten ooit kunnen worden. Zeker omdat het gevecht live op Netflix te zien is.

In het verleden kreeg Jake Paul vaak de kritiek alleen tegen oude, gepensioneerde MMA-vechters te boksen. Om van dat stempel af te komen, besloot hij zijn koers te wijzigen en tegen echte boksers de ring in te stappen. Maar August en Bourland waren geen grote namen en ook niet actief als bokser, dus nam de kritiek weer toe. Nu is Mike Tyson natuurlijk de meest echte bokser van allemaal, maar Iron Mike is inmiddels al 57 jaar oud. De critici staan dus meteen al klaar om ook deze partij de grond in te boren.

Mike Tyson jongste kampioen ooit

Dat Mike Tyson opnieuw de ring in stapt, is geen grote verrassing. Op sociale media duiken nog regelmatig beelden op van de voormalig kampioen in topvorm. Tyson is bezig aan een tweede jeugd en oogt bijna net zo fit als in zijn glorietijd. Dat is weleens anders geweest.

Op jonge leeftijd lag de wereld aan Tysons voeten. Als 20-jarige jongen werd hij al wereldkampioen in het zwaargewicht, de jongste kampioen ooit. Een lange, turbulente carrière volgde. Zijn eerste 37 partijen won hij allemaal, meestal met brute knock-outs. Maar daarna volgde een periode met een gevangenisstraf en positieve dopingtests. Desondanks is Tyson een van de grootste kampioenen aller tijden.

Na een carrière van twintig jaar en drie verliespartijen in zijn laatste vier gevechten, hing Tyson zijn bokshandschoenen aan de wilgen. Hij verloor zijn passie voor de sport, kwam flink wat kilo’s aan en was geen schim meer van de kampioen die hij ooit was. De ooit zo gevierde en gevreesde kampioen verdronk in schulden en alcohol- en drugsgebruik.

Mike Tyson vs. Jake Paul

Totdat er in 2020 ineens video’s opdoken van een Mike Tyson in topvorm. Op de indrukwekkende beelden was de Amerikaan weer aan het trainen en de beschrijving bij een van de video’s was veelzeggend: “I. AM. BACK”. Later dat jaar volgde een demonstratiepartij tegen Roy Jones Jr, die eindigde in een gelijkspel. Het co-main event van die avond? Jake Paul tegen Nate Robinson.

Die avond is wellicht al een zaadje geplant dat op 20 juli van dit jaar dus geoogst wordt. Of je dit nu een goede match-up vindt of niet, dit wordt een van de grootste boksevenementen van de afgelopen jaren. Wint de jonge hond het van de ervaren rot in het vak? We gaan het zien!

Check hier ook alles over het absurde gevecht van Cédric Doumbé in PFL Europe. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons