Cédric Doumbé; Cédric Doumbé staat voor de Eiffeltoren
Instagram: @cedricdoumbe

Absurde anti-climax bij PFL Europe: Cédric Doumbé geeft op door splinter in zijn teen

De hype rondom het gevecht van Cédric Doumbé tegen Baissangour Chamsoudinov was ongekend. De 16.000 kaarten voor het evenement in de Accor Arena in Parijs waren binnen 20 minuten uitverkocht. De grootste Franse sterren waren aanwezig om het fenomeen Doumbé in actie te zien. Maar het eindigde allemaal in een absurde anti-climax. Doumbé gaf namelijk op door een splinter in zijn voet.

Na ongeveer een minuut in de derde ronde vroeg Doumbé om een time-out bij scheidsrechter Marc Goddard. Er zat iets in zijn voet, waardoor de voormalig GLORY-kampioen niet goed verder kon vechten. Goddard gaf hem eerst nog een waarschuwing. Toen er voor de tweede keer twijfel ontstond of Doumbé wel verder kon, blies de scheidsrechter het gevecht af. Het betekende het eerste verlies voor Doumbé in zijn MMA-carrière, door – wat na afloop bleek – een splinter in zijn teen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MMA Junkie (@mmajunkie)

Rematch onvermijdelijk

Na afloop van het gevecht gaf Doumbé tekst en uitleg in de microfoon. The Best dacht dat er een stuk glas in zijn voet was gekomen. Hij wilde dat ‘glas’ in een korte time-out uit zijn voet halen en verder vechten. Maar MMA-vechters mogen nooit stoppen met vechters zonder dat de scheidsrechter dat zegt. Doet een vechter dat wel, verliest die automatisch de partij.

De beslissing van scheidsrechter Marc Goddard lijkt dus terecht te zijn. De overwinning is dan ook toegekend aan de 22-jarige Baissangour Chamsoudinov via technische knock-out. Maar dit is natuurlijk een gigantische domper, gezien de hype die bestond rondom dit gevecht. Twee ongeslagen Fransmannen, twee verschillende vechtstijlen, een uitverkochte arena. Dat beloofde vuurwerk, maar eindigde met een knalerwt. Een rematch is dus onvermijdelijk.

Gelijk opgaande strijd

Een rematch is vooral ook interessant, omdat de partij behoorlijk gelijkwaardig was. In de eerste ronde was Chamsoudinov licht in het voordeel. De jonge Fransman scoorde aan aantal succesvolle takedowns, maar hij wist daar te weinig voordeel uit te halen. Doumbé liet zien dat hij zich goed kan redden op de grond en vrij snel weer op kan staan, maar wist zelf ook te weinig uit te delen.

De tweede ronde was juist meer in het voordeel van Doumbé. Bij de 32-jarige Fransman ging zijn jab goed lopen en hij wist takedowns beter te voorkomen. De derde ronde moest dus echt de beslissende ronde worden, maar eindigde met een domper. We hopen dat de rematch de hype beter waar kan maken.

Cédric Doumbé brengt show

Het is niet zo gek dat er zoveel hype rondom Cédric Doumbé hangt. Zijn staat van dienst als kickbokser spreekt al voor zich: 75-6-1 met 45 knock-outs. Ook buiten de ring is Doumbé een uitgesproken figuur en comedian. Altijd een grijns op zijn gezicht en altijd een man die show met zich meebrengt.

Zo ook bij zijn PFL-debuut tegen Jordan Zebo. Cédric Doumbé liep richting de kooi met een matras waarop de tekst ‘Welterusten Jordan’ stond. Eenmaal in de kooi aangekomen startte hij een strijdkreet in samenwerking met het aanwezige publiek: “Jordan, tu es mort!” oftewel “Jordan, je bent dood”. Het feit dat Doumbé zijn tegenstander vervolgens in 9 seconden knock-out sloeg, maakte dit een van de meest indrukwekkende MMA-debuten bij een grote organisatie ooit. Hopelijk krijgen we tijdens de rematch weer de oude Doumbé te zien, want dat blijft op en top entertainment.

Lees hier ook alles over de GLORY Grand Prix van 9 maart. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons