Grand Theft Auto VI; trailerstill van GTA 6 met GTA-logo erin verwerkt
Foto: Rockstar Games

Volgens online geruchten ziet de kaart van Grand Theft Auto VI er zo uit

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuwe geruchten over Grand Theft Auto VI. Na de release trailer in 2023 is het vuurtje alleen nog maar verder aangewakkerd. Zo zijn er geruchten over een werkende buslijn en het terugkeren van de lugubere, doch iconische kettingzaag als wapen. Het laatste gerucht dat de ronde doet is er een die we nog niet eerder hebben gezien, namelijk de volledige map van GTA VI. 

We weten inmiddels dat Grand Theft Auto VI zich afspeelt in Rockstar’s fictieve versie van Miami: Vice City. Deze stad was al eerder het decor van een GTA-game, namelijk Grand Theft Auto Vice City. Nu 22 jaar later mogen we ons opmaken voor een tot in de puntjes afgewerkte remake van deze map en als we klokkenluider op X mogen geloven is de map ook groter.

Grand Theft Auto VI map

Op het moment van schrijven is het X-bericht waarin de leak staat nog niet verwijderd. Dit kan betekenen dat de roddel niet waar is of dat Rockstar de post nog niet heeft gezien. Onder de post staat geschreven: ”een medewerker van Rockstar op 4chan heeft dit zojuist gelekt. Hij zegt dat het de kaart van GTA 6 is. Ik weet niet of dit waar is, maar het lijkt mij zeer legitiem…”

Het is niet de eerste keer dat de wereldkaart van GTA VI ‘uitlekt’ alvorens de game uit is. Echter schijnt dit bericht te komen van een Rockstar-medewerker op een platform dat vaker gebruikt wordt voor het lekken van gamedetails. Mocht het gerucht waar zijn, wordt de openwereld beleving van de game alleen maar beter. In de map zijn verschillende eilanden te zien en lijkt het erop dat de kaart van Grand Theft Auto VI uit drie delen bestaat.

Releasedate trailer #2

Naast het lekken van een nieuwe wereldkaart wordt er online ook gehint op de releasedate van een tweede trailer. Op hetzelfde platform als waarop de nieuwe wereldkaart gelekt wordt, beweert een gebruiker dat de tweede trailer van Grand Theft Auto VI zal uitkomen op 7 maart. Hij sterkt het gerucht met het toevoegen van een afbeelding die uit deze trailer afkomstig zou zijn. De gebruiker noemt geen jaar, dus de datum zou op 7 maart 2024 kunnen zijn, maar ook een jaar later.

Echter, deze ‘lek’ wordt door de gemeenschap niet geaccepteerd; velen zeggen dan ook dat het desinformatie is. Zo zou de screenshot die is bijgevoegd afkomstig zijn van een andere game, genaamd Sleeping Dogs. 

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en Threads. Check hier de laatste andere geruchten over Grand Theft Auto VI. 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons