Playstation Portal; foto uit het X-bericht van Google-medewerker Andy Nguyen
X: @theflow0

Werknemers van Google hacken Playstation Portal om PSP-games op te spelen

Werknemers van Google zijn erin geslaagd om de Playstation Portal te hacken. Door deze hack kunnen er nu op het apparaat PSP-games uit de goede oude tijd gespeeld worden. Cloud vulnerability researcher Andy Nguyen maakte het nieuws afgelopen week op X bekend.

De Playstation Portal, die in november 2023 werd gelanceerd, is een losse console waarmee je jouw Playstation 5-games onderweg kunt spelen. Het hacken van de console vergroot het speelaanbod en maakt het mogelijk om ook klassieke PSP-titels te spelen. Het team van Google gebruikte ‘PPSSPP’, een open-source programma dat PSP-titels omzet naar voor de Portal leesbare bestanden. Andy Nguyen schrijft op X: “Na meer dan een maand hard zwoegen, werkt PPSSPP nu op de Playstation Portal. Ja, we hebben de console gehackt.”

Playstation Portal Hack

Online is er verrassend positief gereageerd op de hack. Veel gamers vinden de Playstation Portal maar niets, en door de hack wordt het apparaat ineens bruikbaar. Bij het X-bericht is een foto gevoegd waarop de gameplay van Grand Theft Auto te zien is. De hack is volledig softwarematig; aan het apparaat zelf is niet gesleuteld. Hoewel er momenteel geen plannen zijn om de software publiekelijk vrij te geven, opent deze ontwikkeling spannende mogelijkheden voor de toekomst van gaming op het PlayStation Portal.

Reactie Sony

Sony, de fabrikant van de Playstation Portal, heeft nog niet gereageerd op de hack, maar zal er waarschijnlijk niet blij mee zijn. Onder het X-bericht wordt voornamelijk positief gereageerd, en de meeste reacties suggereren dat de ‘Portal’, zoals hij nu is, geen gat in de markt is voor het elektronicamerk. X-gebruiker @CameronRitz reageert: “We bedanken jou voor je service!” Een andere gebruiker is ook blij met de hack van Andy Nguyen en schrijft: “Nu heeft het ding eindelijk waarde.”

Check hier ook de laatste geruchten rondom de game van 2025: Grand Theft Auto VI. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons