Tariq Osaro; Tariq Osaro in de GLORY boksring
Foto: GLORY Kickboxing

GLORY versus UFC: Tariq Osaro gefilmd in keiharde sparsessie met UFC-ster

Tariq Osaro is volop in training voor de GLORY Heavyweight Grand Prix. Op 9 maart krijgt Cookie in het zwaargewichttoernooi kans op eerherstel, na de flinke domper in de titelpartij tegen Rico Verhoeven. Het lijkt erop dat Osaro in zijn voorbereiding de hulp heeft ingeschakeld van de Franse UFC-ster Ciryl Gane.

Op trainingsbeelden die onlangs online verschenen, krijgen we daar een glimp van te zien. In de video is een sparringsessie te zien tussen voormalig interim-kampioen van GLORY Tariq Osaro en voormalig interim-kampioen van de UFC Ciryl Gane. Bon Gamin staat bekend als MMA-vechter die het moet hebben van zijn uitstekende kickbokskwaliteiten. Osaro en Gane lijken dan ook niet veel voor elkaar onder te doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fernand Lopez (@lopez_fernand)

Tweede toernooiwinst Tariq Osaro?

Het jaar 2023 eindigde in mineur voor Tariq Osaro. In een teleurstellende titelpartij kreeg hij geen grip op kampioen Rico Verhoeven en verloor. Maar in het jaar voorafgaand aan deze domper schoot Cookie als een komeet omhoog in de rankings. Mede doordat hij tijdens GLORY 85 al een viermanstoernooi wist te winnen door Jahfarr Wilnis en Murat Aygun te verslaan. Twee winstpartijen op een avond waren toen genoeg om te winnen. Voor de Grand Prix moet Osaro drie man op een avond verslaan om met die felbegeerde 500.000 dollar naar huis te gaan.

Zijn tegenstand in de Grand Prix is niet mals. Zo verschijnen naast Osaro ook Rico Verhoeven, Levi Rigters, Bahram Rajabzadeh, Uku Jürjendal, Nabil Khachab, Sofian Laïdouni en Nordine Mahieddine in het toernooi. De laatste vervangt Antonio Plazibat, die toch niet voldoende is hersteld van zijn gebroken arm. Ook voor Jamal Ben Saddik komt 9 maart nog te vroeg, zo verklaart GLORY.

Ciryl Gane recht rug na verlies van GOAT

De Franse MMA-ster Ciryl Gane kreeg de afgelopen jaren twee keer de kans om voor de onbetwiste titel te vechten. In 2021 veroverde hij nog de interim-titel door van Derrick Lewis te winnen. Maar de partij voor het échte goud verloor hij van Francis Ngannou. Een jaar later kreeg de Fransman een nieuwe kans op de titel. Maar zelfs na drie jaar afwezigheid won GOAT Jon Jones met speels gemak in de eerste ronde.

Een fikse tegenvaller voor Gane, die gezien werd als toekomstig kampioen, maar dat toch niet waar kon maken. Het is echter geen schande om van respectievelijk Francis Ngannou en Jon Jones te verliezen. Na beide partijen rechtte Gane zijn rug en zette gruwelijke partijen neer tegen Tai Tuivasa en Serghei Spivac. De volgende partij van Bon Gamin is nog niet bekend. Maar met mannen als Tom Aspinall, Sergei Pavlovich en Curtis Blaydes zijn er genoeg mooie match-ups te vinden voor de man uit Frankrijk.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om geen vechtsportnieuws meer te missen!

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons