GLORY 91; Endy Selemeer nadat hij een nieuwe overwinning heeft geboekt
Foto: GLORY Kickboxing

Op 27 april trakteert GLORY in Parijs ons op een titelgevecht tijdens GLORY 91

Na het grote succes van de GLORY heavyweight Grand Prix in Arnhem, gaan we nu naar Parijs toe. Op zaterdag 27 april is het tijd voor GLORY 91. GLORY-fans kijken reikhalzend uit naar een avond vol spectaculaire gevechten, waar techniek en kracht de sleutels tot de overwinning zijn. 

Het is de eerste kaart na het spetterende acht mans toernooi in Nederland. Dat toernooi werd uiteindelijk door de grote favoriet, Rico Verhoeven gewonnen. Hij verstevigde daarmee zijn status als ‘King of Kickboxing’ nog maar eens. Twee vechters die we opnieuw zullen zien in Frankrijk zijn Sofian Laidouni en Bahram Rajabzadeh. Die laatst genoemde maakte wel heel veel indruk tijdens het toernooi en zal de hoge verwachtingen voor volgende maand zeker willen waarmaken. Laïdouni kon minder indruk maken tijdens de Grand Prix, hij werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Verhoeven.

Titelgevecht voor GLORY 91

Naast twee bekende van het vorige GLORY evenement staat ons ook nog een titelgevecht te wachten. Voor de welterweight titel nemen Chico Kwasi en Endy Semeleer het tegen elkaar op. Kwasi daagt Semeleer als nummer 1 contender uit voor de felbegeerde belt. Al meer dan anderhalf jaar lang weet niemand die titel van Semeleer af te pakken. Kwasi wordt de vierde uitdager van de regerend kampioen. Chico Kwasi vocht voor het laatst op 4 november in 2023. Die partij won hij door middel van een beslissing van de jury. Semeleer won zijn laatste titelgevecht door middel van een knock-out in de eerste ronde. Zijn tegenstander, Anwar Ouled-Chaib, maakte tijdens GLORY 90 geen kans tegen Semeleer.

Bahram Rajabzadeh

Voor de co-main event van de avond hebben we een light heavyweight gevecht op de planning staan. Bahram Rajabzadeh zal het in april opnemen tegen Kevin Oumar. Rajabzadeh’s reputatie als een dynamische en krachtige vechter maakt hem tot een van de meest besproken namen van dit evenement. Nadat hij de fans verraste tijdens de GLORY heavyweight Grand Prix door de halve finale van het toernooi te halen, is die vast van plan om zijn gevecht volgende maand te winnen. Zijn deelname aan Glory 91 wordt met grote anticipatie ontvangen, zowel door de fans als door kenners van de sport. Die zijn ook benieuwd hoe de vechter het in een lagere gewichtsklasse zal gaan doen.

Check hier hoe Conor McGregor terugkeert in de UFC. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons