GLORY 90: Endy Semeleer vs Anwar Ouled-Chaib
Foto: GLORY Kickboxing

GLORY 90 sluit kickboksjaar af met nieuwkomer Anwar Ouled-Chaib tegen kampioen Endy Semeleer

Voor House of GLORY-winnaar Anwar Ouled-Chaib kan 2023 worden afgesloten als het bizarste jaar uit zijn leven. De jonge vechter heeft dit jaar pas zijn debuut gemaakt als professioneel kickbokser in het talentenprogramma. Tijdens GLORY 90 kan de Marokkaanse Nederlander dit bizarre jaar afsluiten met de weltergewichttitel op zak. Daarvoor moet Ouled-Chaib wel zien af te rekenen met de huidige kampioen Endy Semeleer.

Aanstaande zaterdag 23 december sluit GLORY het kickboksjaar af met GLORY 90 in het RTM Stage in Rotterdam. Naast het hoofdgevecht tussen Semeleer en Ouled-Chaib maken ook bekende namen als Murthel Groenhart en Mohamed Touchassie hun opwachting. Daarnaast is er nog een kwalificatiegevecht voor de Grand Prix van volgend jaar en maken twee dames hun GLORY-debuut.

Underdog Ouled-Chaib

Door het gebrek aan ervaring van de 21-jarige Anwar Ouled-Chaib vragen veel mensen zich af of de titelpartij tegen Endy Semeleer te vroeg komt voor hem. Hij heeft immers alleen nog maar professioneel gevochten tijdens House of GLORY. De ervaring in de GLORY-ring, laat staan de druk van een titelpartij, is dus helemaal nieuw voor Ouled-Chaib. Had hij niet eerst wat partijen op het grote podium moeten draaien?

Aanstaande zaterdag is het aan Ouled-Chaib zelf om die vraag te beantwoorden in de ring. Maar laten we niet vergeten dat hij tijdens House of GLORY drie partijen heeft gewonnen, onder meer van de ervaren Robin Ciric in de finale. Dat de winnaar van het programma meteen een kans op de titel krijgt, is een besluit van GLORY geweest. Ouled-Chaib heeft simpelweg laten zien de beste van het programma te zijn en heeft deze kans dus dik verdiend.

Kwalificatie GLORY Grand Prix

Eigenlijk zou Nordine  Mahieddine tijdens GLORY 90 tegen Nikola Filipovic strijden om een plek in de Grand Prix van volgend jaar. Door een blessure aan zijn borstspier kan de Algerijn niet in actie komen. De Marokkaanse Nederlander Nabil Khachab vervangt hem en maakt nu dus kans op een plek in het zwaargewichttoernooi.

De 23-jarige Khachab heeft voor zijn leeftijd al flink wat ervaring. Naast zijn studie en zijn maatschappelijke werk heeft hij al 31 professionele partijen gedraaid, waarvan hij er 26 wist te winnen (4 KO’s) en slechts 4 verloor. Zijn 28-jarige tegenstander FIlipovic is met een record van 11-2 (6 KO’s) iets minder ervaren als prof. Maar de Serviër heeft in GLORY al wel overwinningen geboekt op Cristian Ristea en Fabio Kwasi en is dus een geduchte tegenstander.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nabil Khachab (@nabil.khachab)

Publiekslievelingen GLORY 90

Naast bovenstaande partijen komen er nog meer publiekslievelingen in actie tijdens GLORY 90. Zo stapt voormalig weltergewichtkampioen Murthel Groenhart de ring in tegen de Bulgaar Teodor Hristov. Groenhart is natuurlijk een ervaren vechter die het klappen van de zweep kent. Maar de jonge Hristov heeft bij zijn GLORY-debuut tegen Eduard Gafencu laten zien een goede, allround vechter te zijn. Gaat de jonge hond het winnen van de ervaren rot in het vak?

Mohamed Touchassie

Voor Mohamed Touchassie is het zaterdagavond zaak om zich te herstellen van GLORY Collision 6. Daar maakte het 22-jarige talent een paar dagen van tevoren de stap naar het lichtzwaargewicht om Donegi Abena van de troon te stoten. Dat bleek iets te ambitieus en Abena behield zijn titel via een unanieme jurybeslissing. Ondanks het eerste verlies uit zijn professionele carrière is Touchassie wel een mooie ervaring rijker. Zaterdagavond keert hij tegen blok beton Brice Kombou terug in de middengewichtdivisie.

Bantamgewicht GLORY 90

Na het pensioen van GLORY-kampioen Tiffany van Soest lag de super bantamgewicht divisie van de dames een beetje op zijn gat. Eigenlijk was Sarah Moussaddak nog de enige actieve vechter in de rankings, maar tegenstand was er voor haar dus niet. Daar komt snel verandering in. Nina van Dalum en Debora Evora maken zaterdagavond in de prelims namelijk hun debuut voor GLORY. De 23-jarige Van Dalum werd eerder al dubbel Enfusion-kampioen in de gewichtsklassen tot 61 en 57 kilo. Daar wil ze nu maar al te graag een GLORY-titel aan toevoegen.

Daarvoor moet ze zien af te rekenen met de Portugese Debora Evora. De 25-jarige Evora vocht dit jaar al vier partijen in andere organisaties. Daarvan wist ze er drie te winnen, één keer werd het gelijkspel. Een van de overwinningen boekte ze op Montana Aerts, de dochter van kickbokslegende Peter Aerts. Met deze twee aanwinsten maakt de damesdivisie van GLORY een doorstart. We hopen op een spetterend debuut!

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons