Fury Usyk
Foto: DAZN Boxing

Dit is de reden dat Tyson Fury en Oleksandr Usyk pas in mei gaan vechten

Voor boksfans stond zaterdag 17 februari rood gemarkeerd in hun agenda. Dit was de datum voor het gevecht tussen de twee beste zwaargewichten ter wereld. Fury en Uysk moeten hun titelpartij nu uitstellen, want Tyson liep in aanloop naar het gevecht een ‘bijzondere’ blessure op. 

Op 17 februari zouden de twee boksers tegen elkaar in de ring stappen voor de onbetwiste wereldtitel boksen onder de zwaargewichten. Beide vechters hebben nog nooit verloren, dus iemand zijn perfecte record zal gaan sneuvelen. De Britse bokser Fury liep twee weken voor het gevecht een diepe snijwond vlak boven zijn rechteroog op. Die wond moest gehecht worden en daardoor werd het onmogelijk om binnen twee weken in de ring te staan.

Sparsessie van Tyson Fury

Tijdens een sparsessie van de Britse zwaargewicht kampioen zou hij een snee opgelopen hebben. Dit terwijl beide vechters tijdens het sparren hoofdbescherming droegen. Inmiddels is er een video opgedoken waarin is te zien dat de tegenstander van Fury een elleboog land door de hoofdbescherming van de bokser.

‘Fury is een lafaard’

Fury reageerde teleurgesteld op sociale media, zo zegt die er kapot van te zijn. “Ik heb me hier zo lang op voorbereid en was in uitstekende conditie. Ik voel me slecht voor iedereen die bij dit groots evenement betrokken is en zal met veel passie toewerken naar de nieuwe datum zodra mijn oog genezen is”, schrijft Fury. De reacties van Usyk zijn team zijn wat minder zoet. “Fury is een lafaard die er alles aan zou doen om niet tegen Usyk te boksen. Daarom vroeg hij zijn vrouw om hem met een koekenpan te slaan in zijn wenkbrauw”, aldus Egis Klimas, manager van Usyk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tyson Fury (@tysonfury)

Nieuwe datum Fury & Uysk

Na al het slechte nieuws over dit gevecht, is er ook nog goed nieuws. De twee boksers hebben inmiddels al een nieuw contract opgesteld om 18 mei te gaan vechten. Fury heeft op dit moment de wereldtitel onder de zwaargewichten (WBC). Eind 2022 verdedigde Fury zijn wereldtitel, in die wedstrijd versloeg hij mede Britt Derek Chisora in Londen. Usyk is ook een wereldkampioen, maar dan van andere organisaties. Bij Usyk zijn laatste gevecht versloeg hij de Engelsman Daniel Dubois in Polen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tyson Fury (@tysonfury)

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier wie er het hardst kan slaan, Rico Verhoeven of Tom Aspinall? 

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons