Francis Ngannou; Francis Ngannou in de ring met Tyson Fury
Instagram: @francisngannou

UFC-veteraan Francis Ngannou bokst met één partij 5 keer totale UFC-opbrengst bij elkaar

Ondanks zijn controversiële nederlaag tegen Tyson Fury gaat het Francis Ngannou voor de wind. Nadat de Kameroener de UFC verliet, heeft hij ongekend goede deals gemaakt. Met zijn partij tegen Fury verdiende hij al tussen de 10 en 20 miljoen dollar. In zijn volgende gevecht tegen Anthony Joshua komen er wederom acht cijfers op het loonstrookje te staan.

Ter vergelijking: Ngannou knokte in zijn tijd bij de UFC ongeveer 4 miljoen dollar bij elkaar. Dat is geen misselijke opbrengst in acht jaar tijd, maar het is een schijntje vergeleken met zijn opbrengsten in het boksen. Met één bokspartij verdient Ngannou naar schatting dus maximaal 20 miljoen dollar. Vijf keer zoveel als zijn hele UFC-verdiensten bij elkaar opgeteld!

Francis Ngannou in de clinch met UFC

Het grote publiek leerde Francis Ngannou kennen als angstaanjagend monster die in de UFC over (bijna) al zijn tegenstanders heen walste. The Predator knokte zich in een paar jaar tijd een weg naar de top en won de titel in 2021 van Stipe Miocic. Hoewel Ngannou zich dus officieus The Baddest Man on the Planet mocht noemen, zag hij dat niet terug op zijn bankrekening. Daar begonnen de problemen tussen de UFC en Ngannou.

In onderhandelingen over een nieuw contract eiste Ngannou een stuk meer geld van de UFC. In zijn laatste UFC-partij tegen Ciryl Gane was zijn basissalaris slechts 600.000 dollar, exclusief bonussen, sponsorgeld en pay per view-verdiensten. Ngannou wist dat zijn waarde veel hoger lag dan dat. Daarnaast sprong de zwaargewichtkampioen van die tijd ook in de bres voor zijn collega-vechters. Hij eiste dat vechters hun eigen sponsors mee mochten nemen in de kooi, zodat ze wat extra konden verdienen. Daarnaast vroeg hij om een goede regeling voor ziektekosten voor iedere vechter.

De UFC bood naar verluidt 8 miljoen dollar voor drie gevechten én Ngannou mocht geen uitstapjes maken naar het boksen. Ook de andere wensen van Ngannou kon of wilde de UFC niet waarmaken. De Kameroener kon daar niet mee akkoord gaan, dus besloot hij de UFC te verlaten.

Megacontract bij PFL

Het was best een risico voor Ngannou om de UFC te verlaten. Hij was de zwaargewichtkampioen van de grootste MMA-organisatie ter wereld. Veel mensen zouden daar meer dan tevreden mee zijn, maar Ngannou voelde aan dat hij er voor zichzelf (en collega-vechters) meer uit kon halen. Deze dappere beslissing bleek uiteindelijk een uitstekende zet te zijn voor de spierbundel.

PFL sloeg toe en bleek een stuk flexibeler dan de UFC. Ngannou krijgt van de PFL tegen de 10 miljoen dollar per partij en zijn tegenstanders krijgen naar verluidt gegarandeerd 2 miljoen dollar. Ook krijgt hij een bestuurlijke functie om zijn collega-vechters te vertegenwoordigen én PFL Africa op touw te zetten. Als klap op de vuurpijl mag Ngannou ook gewoon boksen van de PFL. Een betere deal kon hij niet krijgen.

Up next: Anthony Joshua

Voorlopig moeten we nog even wachten op het PFL-debuut van Ngannou. Hij richt eerst namelijk al zijn aandacht op het boksen. Na een indrukwekkend debuut tegen Tyson Fury is Anthony Joshua de volgende superster die het tegen The Predator opneemt. De winnaar van dat gevecht neemt het op tegen de winnaar van Tyson Fury tegen Oleksandr Usyk voor het onbetwiste wereldkampioenschap. Een droom voor Ngannou, die als kind al fantaseerde over een carrière als bokser. Deze eindbaas leeft op 37-jarige leeftijd zijn droom, waar hij letterlijk keihard voor heeft geknokt. Respect!

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om geen vechtsportnieuws te missen! 

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons