Elon Musk
Foto: Flickr / Chris Anderson

Elon Musk verliest in een jaar tijd 25 miljard dollar met X

De werknemers van X, voormalig bekend als Twitter, hoeven dit jaar niet te rekenen op een eindejaarsbonus. Elon Musk kocht het bedrijf voor 44 miljard in oktober 2022 en op het moment van schrijven is het platform nog een kleine 19 miljard waard. Omgerekend is dit een verlies van ongeveer 2 miljard per maand. 

De rijkste man ter aarde lijkt met het bedrijf zijn eigen graf gegraven te hebben. De Tesla, SpaceX en X baas heeft vaker voor hetere vuren gestaan, maar lijkt met zijn recentste aankoop af te stevenen op een fiasco. In een interne mail laat hij aan zijn werknemers weten dat het bedrijf nog maar 4 maanden kan bestaan als het verlies op deze manier doorzet. Elon gaat echter niet bij de pakken neer zitten en probeert met nieuwe mensen X een andere koers te laten varen.

De kolibrie is gevlogen

Twitter werd in oktober 2022 gekocht voor 44 miljard dollar. Musk deed een grote schoonmaak en van de 7500 werknemers zijn er slechts 1500 over. Sinds het oude logo is gevlogen, is het bedrijf dat nu X heet allesbehalve winstgevend. Na de grote schoonmaak in 2022 kon elke werknemer een aandeel in X kopen voor slechts 45 dollar. Dat brengt de waarde van het bedrijf nog lager dan afhankelijk gedacht werd. Het Amerikaanse blad Fortune onderzocht de totale waarde van X en kwam uit op 19 miljard dollar.

Het enorme verlies is, hoe pijnlijk ook, makkelijk te verklaren. Door de toename van nepnieuws, complottheorieën en haatzaaierij zijn adverteerder massaal weggelopen bij Elon zijn X. Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl vertrok zijn grootste investeerder, Fidelity, ook na een verlies van 65%.

Elon Musk

Om het bedrijf nieuw leven in te blazen heeft Elon Musk een nieuwe CEO aangenomen. Linda Yaccarino van NBC Universal mag de touwtjes aantrekken en zorgen voor een nieuwe winstgevende formule. Volgens andere media is ze de juiste kandidaat, omdat ze al veel ervaring heeft met media, een bruggenbouwer is en niet bang is om een risico te nemen. Het eerste nieuwe plan dat ze heeft aangekondigd op het platform zijn twee abonnementsvormen waarbij je zonder reclame kunt kijken naar content en een blauw vinkje krijgt.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons