Ducati Bentley; een Ducati Diavel en Bentley Mulliner
Foto: Bentley

Ducati en Bentley brengen samen een limited edition Diavel V4 uit

‘S werelds grootste liefhebbers van snelheid, luxe en design gaan een unieke samenwerking aan. Ducati en Bentley creëren samen een gelimiteerde motorfiets waarvan er maar 550 gemaakt zullen worden. Hiervan gaan er 500 in de vrije verkoop en worden er 50 gereserveerd voor klanten van het automerk uit Engeland. De ‘Ducati Diavel for Bentley’ is geïnspireerd op Bentley zijn krachtigste productieauto ooit; Bentley Batur.

Mocht je altijd al in het bezit willen zijn van een unieke motorfiets, dan is dit je kans. De ‘Ducati Diavel for Bentley’ wordt geleverd met een speciale badge en certificaat van echtheid. Waar een BRABUS nog wel eens nagebootst wordt in autoland, is dat met deze nieuwe motorfiets niet mogelijk. Volgens het persbericht neemt het stalen ros de krachtige uitstraling van de Batur over zonder overdreven opzichtig te zijn. Echter zouden wij onze nek wel breken wanneer iemand ons passeert op deze unieke tweewieler.

Ducati en Bentley op twee wielen

Het is niet de eerste keer dat Ducati een samenwerking aangaat met een autodealer. Eerder brachten ze de Diavel 1260 uit die in samenwerking met Lamborghini gebouwd werd. Nu pakken ze wederom de Diavel, alleen dit keer is Bentley het automerk dat zich gelukkig mag prijzen. Tussen de benen van deze speciale Ducati Diavel ligt net als altijd een 1158 cc V4 Granturismo motorblok. Deze levert een kleine 168 pk en 127 newtonmeter koppel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ducati Motor Holding (@ducati)

Bentley Batur

Als je de ‘Diavel for Bentley’ beter bekijkt, is er één ding dat meteen opvalt en dat is de kleursamenstelling. Deze unieke Diavel wordt geleverd in een speciale kleur groen, genaamd Scarab Green. Naast de kleur groen is er ook veelvoudig gebruikgemaakt van carbon en rode accenten. Deze afwerking is gebaseerd op de Bentley Batur. Zo is de zitting een-op-een overgenomen van het interieur van de Batur, is de grill voorop voorzien van rode striping en krijgt de motor net als de auto rode remklauwen gemonteerd.

Ducati Bentley; Diavel for Bentley

Ducati Diavel V4

Naast de Bentley Batur details, die zijn ontworpen door het stylingsteam Bentley Mulliner, hebben de mannen van Ducati hun succesformule van de Diavel doorgepakt. Waar bij de Ducati Panigale de focus ligt op performance is dit bij de Diavel anders. De Italianen hebben ervoor gezorgd dat het een kunstwerk op twee wielen is geworden met de nieuwste technieken. Elke Diavel is voorzien met een mono-achterbrug, speciale ledverlichting, een digitaal dashboard, carbonfiber afdekkingsdelen en een speciale badge waarop kenbaar wordt gemaakt dat deze motor uniek is.

Persoonlijke styling

Mocht de ‘Diavel for Bentley’ nog niet bijzonder genoeg voor jou zijn raden we je aan om een Bentley te kopen. Als Bentley-eigenaar krijg je namelijk de optie om de motorfiets nog verder te personaliseren. Zo kun je kleur van het zadel, de remklauwen en inlegdelen kiezen. Naast deze personalisatiemogelijkheden mag je ook kiezen voor dezelfde kleur als jouw auto voor de carrosserieonderdelen.

Carspots: Diavel for Bentley

Niets meer missen van motoren of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons