Panigale raceversies; Panigale Racing Replica
Foto: Ducati

Ducati eert iconische successen uit 2023 met unieke Panigale raceversies

Uit Bologna Italie komen niet alleen prachtige vierwieler rollen met een boze stier op de neus. In het plaatsje bevindt zich ook het hoofdkwartier van ‘s werelds bekendste motormerk: Ducati. Dit jaar was het merk hofleverancier van records en prijzen. Om dat te vieren leveren ze nu serie motoren als eerbetoon aan 2023.  

De exclusieve Panigale raceversies zijn een-op-een kopieen van de motoren die het vaakst op de hoogste trede stonden in de MotoGP, WorldSBK en WorldSSP in racejaar 2023. Mocht jij je de nieuwe Francesco Bagnaia, Jorge Martín, Marco Bezzecchi, Álvaro Bautista of Nicolò Bulega voelen is dit je kans om te schitteren op ‘hun’ motoren.

Limited edition

Elke motor uit de Panigale Racing Replica-serie is voorzien van de originele handtekening van de betreffende coureur, afgewerkt met blanke lak. Van elk model worden er slechts enkele stuks gemaakt die genummerd zijn. Deze motoren eren de startnummers van de coureurs die er in de competitie op rijden. Mocht je een vriendin hebben, kan ze – helaas – niet mee achterop. De Panigale Racing Replicas worden enkel als eenzitter geleverd met een speciaal zadel. Elk model heeft een uniek ontwerp dat is geïnspireerd op de racetinten van het seizoen 2024, inclusief het nieuwe Ducati-geel. De beperkte oplage variërt van 72 stuks voor het model van Bezzecchi tot 263 exemplaren voor het model van Bagnaia.

Panigale raceversies

De replica’s zijn gebaseerd op de S-versie van de Panigale en uitgerust met verschillende Ducati Performance onderdelen. In Jip-en-Janneketaal betekent dit, dat het motoren zijn die je niet alleen hoeft te gebruiken voor woon-werkverkeer. Door de performance-onderdelen is het monster zonder tanden namelijk ook geschikt voor een rondje Assen. Enfin, Ducati heeft onder andere een speciaal remsysteem van Brembo gemonteerd, een droge SBK-racekoppeling geplaatst en om je veilig horen aan te komen een Akrapovič uitlaatsysteem.

Collector’s item

Elke raceversie van de Panigale wordt geleverd met een certificaat van echtheid en aan de deur gebracht in een speciale houten kist. Hierdoor kunnen ze, mist je er niet te veel kilometers op rijdt, de komende jaren flink in waarde stijgen. Door het verhaal van deze speciale edities, biedt Ducati niet alleen een speciale motor aan. Wat ze met de Panigale raceversies ook leveren is een stukje Italiaanse geschiedenis op twee wielen.

Foto’s: Ducati

Niets meer missen van motoren of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons