Drive to Survive is terug en de eerste beelden zijn om van te watertanden!

Drive to Survive is inmiddels al bijna een begrip binnen de Formule 1 wereld. Hoewel er veel verschillende meningen zijn over de serie, scoort het wel. Inmiddels staat het zesde seizoen tegen de deur te schoppen. We zullen wederom weer een uniek kijkje achter de schermen krijgen de koningsklasse in de autosport.   

Afgelopen raceseizoen is er genoeg gebeurd om een nieuw seizoen uit te brengen. Ook genoeg momenten om voor ons als Nederlanders naar uit te kijken. Nyck de Vries die zijn debuut in de Formule 1 maakte, maar ook weer vroegtijdig moest verlaten. Max Verstappen wist de wereldtitel opnieuw te pakken en kroonde zichzelf daarmee tot drievoudig F1-kampioen. 

Commotie 

Niet iedereen is een groot fan van het Drive to Survive format. Dat gaat van kijkers tot aan enkele coureurs. Zo vinden mensen dat veel dingen groter worden gemaakt dan deze in werkelijkheid. Ze vinden dat de serie een onrealistisch beeld schetst van hoe het eraan toe gaat. Ook Max Verstappen deelt dezelfde mening. In seizoen 2, 3 en 4 had de Nederlander geen enkel een-op-een interview, omdat die niet aan de serie wilde meewerken. Volgens Verstappen zou de serie namelijk bepaalde mensen op een negatieve manier in beeld brengen. Na een goed gesprek tussen de producenten en Verstappen, is de coureur in het vijfde seizoen wel bereid om mee te werken aan de serie.

Verwachtingen Drive to Survive

De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn weer hooggespannen. Voor de mensen die veel spektakel van Max Verstappen verwachten is de serie echter een koude douche. De Nederlander won namelijk 19 van de 22 races en stond eenzaam bovenaan de ranglijst. In de trailer zien we de hoogte, maar vooral ook dieptepunten van de coureurs. De focus wordt gelegd op Lando Norris, Nyck de Vries, Lance Stroll en Daniel Ricciardo. We verwachten dan ook dat deze vier coureurs de rode draad tussen al de chaos zullen zijn.

Hoogtepunten

Naast alle commotie die de serie krijgt, krijgt het ook genoeg lof. De serie heeft al veel nominaties gekregen en prijzen gewonnen. Zo won de serie in 2022 de Sport Emmy Award als beste documentaireserie. In totaal is de serie 16 keer genomineerd en heeft het uiteindelijk zes keer een prijs gewonnen.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier over de bizarre overgang van Lewis Hamilton.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons