Drive to Survive; Lewis Hamilton rijdt uit de pitbox in Abu Dhabi
Foto: Mercedes-AMG F1 & LAT Images

Drive to Survive keert terug met een nieuw seizoen en dit kun je verwachten!

Formule 1 fans wereldwijd worden deze ochtend wakker met een goed gevoel, want Netflix heeft aangekondigd dat het zesde seizoen van Drive to Survive vanaf 23 februari te bekijken is. In de serie worden we meegenomen achter de schermen en krijgen we een bijzonder kijkje in de wereld van Formule 1. Met Drive to Survive wil de Formule 1 jonge mensen blijven boeien voor de koningsklasse in de motorsport.

In de vorige vijf seizoenen zien we onder andere hoe Max Verstappen kampioen is geworden, wat er voor nodig is om een Formule 1 team draaiende te houden en krijgen we te zien hoe ijskoud de wereld van Formule 1 is. De titel van de hitserie spreekt dan ook boekdelen, want als je niet presteert in de koningsklasse lig je eruit. Een sprekend voorbeeld is de voormalig teambaas van Haas F1 Günther Steiner. Hij is eerder dit jaar ontslagen vanwege de slechte resultaten. In de vorige vijf seizoenen zien we de opbouw van zijn exit.

Drive to Survive VI

Sla de popcorn en cola maar alvast in, want ook dit seizoen hebben de makers weer hun best gedaan om jou op het puntje van je stoel te krijgen. Ondanks dat er nog geen trailer uitgebracht is kunnen we in grote lijnen wel bedenken wat er te zien is in dit zesde seizoen. 2023 was een goed jaar voor de Nederlandse Formule 1 kijker. Max Verstappen is namelijk superdominant en wint 19 van de 22 races. Hiermee hengelt hij zijn derde wereldtitel binnen en wint hij met Red Bull de constructeurstitel. Het team blijft het gehele seizoen ongeslagen tot aan de Grand Prix van Singapore. Carlos Sainz beklimt met zijn Ferrari de hoogste trede van het podium en zorgt ervoor dat Red Bull niet alles wint. De gevoelens en emoties die hier van beide kampen bij komen kijken zien we zeer waarschijnlijk terug in seizoen 6.

Naast een hoofdrol voor Max Verstappen, zullen we naar alle waarschijnlijkheid ook weer de pijn bij Mercedes-AMG zien. Het team weet na vele jaren succes niet meer wat winnen is. De frustraties worden dan ook geuit in verschillend interviews gedurende het seizoen van 2023. Het is dan ook aannemelijk, gezien de vorige seizoenen, dat we Lewis Hamilton, Toto Wolff en George Russel hierop zien reageren in het zesde seizoen van Drive to Survive.

‘It’s lights out and away we go’

Zoals eerder vermeld start het nieuwe seizoen op 23 februari 2024 en deze datum is tactisch uitgekozen door de makers. Net als voorgaande jaren wordt de serie een week voordat de eerste Grand Prix van het jaar op het programma staat gelanceerd. Hierdoor kunnen kijkers even terugblikken op het vorige seizoen en zich klaarmaken voor wat komen gaat. Zowel Netflix als de Formule 1 probeert met deze datum een hoop nieuwe kijkers voor de koningsklasse aan te trekken. Om in de stemming te komen hebben we hieronder even een fanmade trailer geplaatst.

Nieuwe kijkers

In een eerder interview met F1.com laat producer James Gay-Rees weten dat hij trots is op de serie. “We hebben alle veranderende statistieken met de jongere demografie gezien. Het is voor elke grote organisatie moeilijk om deze groep te bereiken, zeker omdat er zoveel aanbod is. Om zo’n grote groep nieuwe fans naar de sport te brengen zorgt voor veel genoegdoening”, vertelt hij. Over het productieproces is Gay-Rees ook te spreken. “Het is niet makkelijk om deze serie te maken, maar we houden van het proces en van deze wereld”, legt de Brit uit. “Laat deze serie nog lang doorgaan!”

Foto’s: Mercedes-AMG F1 & LAT Images

Mocht je benieuwd zijn naar de Nederlandse starttijden voor het Formule 1 seizoen van 2024, check dan even dit artikel!

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons