Günther Steiner; Günther Steiner lacht in de paddock
Instagram: @guenthersteinerofficial

Deze iconische momenten van Günther Steiner zijn voor altijd onvergetelijk

Voormalig teambaas van Haas, Günther Steiner, is onlangs ontslagen wegens slechte prestaties van zijn Formule 1 team. Na een tien jaar lange samenwerking is het dan nu toch echt afgelopen. Afgelopen seizoen eindige het team stijf onderaan met een schamele twaalf punten. Wij laten hier vijf momenten zien waarom ze de flamboyante teambaas gaan missen in de paddock.

De Italiaan haalt al jaren geen goede prestaties meer met zijn Haas, maar toch kwam zijn ontslag als een verrassing. De teambaas is razend populair onder de fans van de Formule 1. Met zijn bijzondere uitspraken krijgt hij altijd het publiek aan het lachen. Hoe populair hij ook is, dat gaat hem niet redden bij Haas. “Het kwam neer op performance, voor de tiende plek kwam ik niet meer uit mijn bed”, vertelt de teameigenaar.

Drive to Survive

Tijdens de Netflix-serie Drive to Survive krijgen Formule 1 fans een uniek kijkje achter de schermen bij de teams, dus ook bij Haas F1. Tijdens de serie groeit de populariteit van Steiner alleen maar. Zijn eerlijkheid en aparte opmerkingen stelen de show. “We look like a bunch of wankers”, zegt Steiner over de telefoon terwijl hij gefilmd wordt voor de serie.

Scheldende Günther Steiner

Günther Steiner is niet een teambaas die erg op zijn woorden let als hij gefilmd wordt. Zo staat die er bij de media om bekend dat hij vaak scheldwoorden laat vallen tijdens een interview. Tijdens een interview biedt de verslaggever alvast zijn excuus aan bij de kijkers voor het taalgebruik van Steiner.

Onenigheid tussen Günther Steiner en zijn coureurs

Na slechte resultaten van zijn coureurs, is de teambaas niet bepaald blij. Hij gaat compleet uit zijn slof tegen Magnussen en Grosjean. De eerstgenoemde was daar niet blij mee en laat dat weten met een flinke bons op de deur van Steiner. Dit levert ook weer een grappige reactie op van de teambaas.

Op de schopstoel

Het was niet alleen maar grappen en grollen met Steiner, want achter de schermen was het team van Haas niet blij met de Italiaan. De slechte seizoenen van afgelopen jaren tekende zijn carrière, daar waar het hem eerst nog voor de wind ging.

2018

Dit jaar is niet alleen een hoogtepunt voor Steiner, maar ook voor het Formule 1 team Haas. Ze behalen namelijk de vijfde plek in het constructeursklassement, met maar liefst 93 punten laten ze teams als McLaren en Alfa Romeo achter zich. Magnussen behaalt zelfs plek nummer negen en brengt daarmee meer dan helft van de punten binnen.

Het crisisjaar van Günther Steiner

Het dieptepunt van Steiner én Haas is het jaar 2021. In dit jaar eindigt het team onderaan het klassement met maar – u mag raden – liefst nul punten. Beide Haas-coureurs eindigen in 2021 dan ook logische wijs stijf onderaan de ranglijst.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en Threads. Naast nieuwtjes over F1 check je via deze link al onze andere artikelen!

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons