GIMS auto's; Een rode hal met een auto die erdoorheen rijdt
Foto: Genevamotorshow

Deze auto’s spot je op de Geneva International Motorshow 2024

Het Zwitserse autoshow evenement, de Geneva International Motorshow (GIMS), is na een 5 jaar lange stilte weer terug. De GIMS is een evenement in de Zwitserse hoofdstad Genève, dat niet te missen is voor autoliefhebbers sinds het jaar 1905. Tijdens de GIMS zijn er oude en gloednieuwe auto’s te zien. Daarnaast wordt de prijs ‘Auto van het Jaar’ er uitgereikt.

Na 3 jaar geen GIMS is het goed om te zien dat de autoshow in 2024 weer terug is in de traditionele gastplaats. Dit is onze keuze van de 5 mooiste wagens die te zien waren van dit jaar:

#5 McLaren P1

Hij was als nieuwkomer voor het eerst te zien in een knalgeel jasje tijdens de GIMS 2013 en 11 jaar later is ‘ie toch nog opnieuw in het zwart langsgekomen in Zwitserland. De P1 is een plug-inhybridesportwagen, waarvan een basismodel minstens 1 miljoen euro kost.

Foto: Genevamotorshow

De P1 heeft niet voor niets de McLaren ‘Ultimate Series’ line-up toegevoegd. Hij beschikt over een oplaadbaar hybride aandrijfsysteem met een elektrische motor die extra vermogen levert aan zijn twin-turbo V8 ICE-motor. Met een maximumsnelheid van 349 km/u een 2,8 seconden acceleratietijd naar 100 km/u is het een waar voorbeeld van sportauto’s.

#4 IM L6

Dit nieuwe Chinese model is er een die gelijk de aandacht weet te krijgen van de aanwezigen op het evenement. Deze bolide van de Chinese gigant SAIC Motor met solid-state-accu’s is gemaakt in samenwerking met MG en Audi en staat ingepland in 2025 uit te komen.

Foto: SAIC Motor

De speciale solid-state-accu zorgt ervoor dat de L6 tot wel 800 kilometer ongestoord kan rijden. De L6 belooft ook ultrasnelle laadcapaciteiten van 300 kW dankzij zijn 800-volt architectuur. Probeer deze elektrische bolide maar eens te stoppen…

#3 Bugatti Veyron 16.4 Super Sport

De Bugatti die te zien is op de GIMS is een zeldzaam model waarvan er slechts 48 in totaal zijn gemaakt. De body is gemaakt van carbonfiber en het beestje kan ongelofelijke snelheden aantikken.

GIMS; Een bugatti sportauto op de GIMS
Foto: Genevamotorshow

De Veyron 16.4 Super Sport heeft een vermogen van 1200 pk. Hij kost zo’n 1,8 miljoen euro, maar dat is logisch voor zo’n snelle en speciale auto. Er is een reden dat het een standaard is geworden voor sportauto’s voor Bugatti.

#2 Aston Martin Valkyrie

Aston Martin is voor dit model dat uitkwam 3 jaar geleden in samenwerking gegaan met de F1-afdeling van Red Bull. Het is ook niet gek dat hij opnieuw te zien is op de GISM, want het is daadwerkelijk een van de beste, zo niet dé beste binnen zijn genre ooit gemaakt.

Foto: Genevamotorshow

De lightweight carbonvezelconstructie van de Valkyrie, gekoppeld aan Formule 1 geïnspireerde kenmerken, levert ongeëvenaarde prestaties op. Hij heeft een 1139 pk, door een 6,5 liter V12 motor plus een elektrische motor. Hij is zelfs zo snel dat geen eens straatlegaal is op het moment van schrijven.

#1 Renault Scenic E Tech Electric

De winnaar van de Auto van het Jaar competitie van dit jaar is deze Renault EV. De Franse auto won de meeste punten van bijna alle landen, onder wie ook Nederland. De Scenic E Tech Electric heeft de titel gewonnen voor de toegankelijkheid: het is een gloednieuwe, duurzame elektrische gezinsauto, met goede statistieken, die ook nog eens best betaalbaar is.

Foto: Renault

Voor 40.000 euro al kun je gebruikmaken van de Scenic E Electric. Met een actieradius van 625 km, een bagageruimte voor 545 liter, meer dan 30 verschillende rijhulpsystemen en 179 Wh/km is het voor dat geld een waar koopje.

Benieuwd naar de autogarages van Nederlandse dj’s? Klik hier om er meer over te lezen en volg ons ook zeker op ThreadsFacebook en Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Thijmen Oort

Thijmen Oort

Online editor
Journalist in spé Thijmen is hard onderweg naar een glansrijke carrière. Met zijn interesses voor extreme sports, tech en auto's is hij bij DAY1 aan het juiste adres om zijn vlotte pen te gebruiken. Thijmen is open-minded en verdiept zich graag in alles waar het mannenhart een sprongetje van maakt!
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons