Whistlindiesel; Cody (WHISTLINDIESEL) staat voor zijn uitgebrande Ferrari
YouTube Still: @WHISTLINDIESEL

Het jaar 2023 van de meest losbandige YouTuber op het moment: Whistlindiesel

Cody Detwiler, wereldwijd bekend als WhistlinDiesel, is allesbehalve een standaard YouTuber. Geboren in de Amerikaanse staat Indiana heeft deze 25-jarige YouTuber een onwijs grote following opgebouwd in 2023. Met bijna 7 miljoen abonnees en gezamenlijk 5,5 miljoen volgers Instagram en TikTok kun je niet meer om de meest losbandige creator van het moment heen!

Waar carfluencers normaliter, zoals onze vriend van de show Ehab Abdelmola, liefdevol en voorzichtig met auto’s omgaan pakt Cody het 180 graden anders aan. Met zijn levensgevaarlijke stunts en indrukwekkende voertuigen weet hij zichzelf elke keer weer te overtreffen. De content van WhistlinDiesel is vaak op het randje en gaat er soms zelfs over heen.

Brandende Ferrari

Een van zijn bizarste video’s werd eerder dit jaar gemaakt. De YouTuber pakte zijn Ferrari F8 Tributo en jankte hem in volle vaart door een maisveld in Texas. Alleen droge planten en hete remschijven zijn geen geweldige combinatie. De Ferrari van ruim € 400.000 brandde volledig af. Zelfs het gebruik van Red Bull kon het vuur niet bedwingen. Naast de Ferrari, kwam ook de crewauto aan zijn einde door de hoeveelheid vlammen. Cody was het tafereel zonder een traantje te laten aan het filmen alsof het de goedkoopste auto van Marktplaats is. De titel voor de video spreekt dan ook boekdelen: ‘De snelste manier om een half miljoen dollar te verliezen’.

Money ‘driven’

Om de dure auto’s in de fik te zetten heb je een aardig goedgevulde portemonnee nodig. Geen zorgen, want bij Cody is er aan geld geen gebrek. Met zijn zes miljoen YouTube abonnees en een nettowaarde van meer dan 8,1 miljoen dollar heeft Cody een succesvolle online business opgebouwd. Zijn bizarre content, inclusief het vernielen van de dure voertuigen draagt aardig bij aan zijn inkomsten. Naast zijn inkomen uit de YouTube-video’s, verdient WhistlinDiesel ook aan merchandise en het verkopen van vermalen auto-onderdelen van gesloopte wagens uit zijn video’s.

Collector’s item

WhistlinDiesel heeft een unieke draai gegeven aan zijn contentcreatie door vermalen auto-onderdelen van vernietigde voertuigen te verkopen. Na het slopen van een Chevrolet Silverado en het online aanbieden van de overblijfselen vergrootte hij niet alleen zijn populariteit en zichtbaarheid, maar betrok hij zijn fans bij zijn avonturen. Geheel op eigen wijze en op nieuw niveau. Elk unieke stuk wordt gesigneerd en voorzien van een certificaat van echtheid. Hierdoor wordt het een collector’s item. Hij geeft zijn volgers de kans om een tastbaar stukje van zijn gewaagde stunts te bezitten. Dit alles is niet zonder kosten; de prijzen variëren afhankelijk van het stuk en de betrokkenheid bij de specifieke stunt. Sommige stukken zijn enkele dollars, voor andere stukken tik je zo honderden dollars weg.

WhistlinDiesel is nog lang niet uitgerookt

Na talloze stunts die dit jaar hebben plaatsgevonden met auto’s die variëren van het laten vliegen van een G63 AMG tot het laten vallen van een Ferrari door een huis, lijkt WhistlinDiesel nog lang niet klaar te zijn. Het volgende slachtoffer wordt naar alle waarschijnlijkheid de Tesla Cybertruck. Op zijn Instagram-kanaal post hij een reel, waarin hij op een humoristische manier aankondigt dat hij de Cybertruck op zijn manier gaat testen. Als de Tesla Cybertruck de WhistlinDiesel test doorstaat, weten we zeker dat het Tesla’s ‘beste product ooit is.

Best of WhistlinDiesel

Mocht je nu nog geen idee hebben wie Cody is en wat zijn content precies inhoudt, hebben we hieronder even zijn meest bekeken en virale video’s neergezet. Perfect om lekker op de bank te kijken op een zaterdagochtend, sla het artikel dus even op als kijktip!

#1: Met een monstertruck de oceaan overwinnen

#2: Rijden in een Hellcat op prehistorische wielen

#3: Rijden op een quad met ‘Reaper Wheels’ 

#4: Duurzaamheidstest met een Mercedes-AMG G63

#5: Duurzaamheidstest met de Ferrari F8 Tributo

#6: auto’s lanceren met een gigantische katapult

#7: Rijden in een militaire tank

#8: ‘S werelds eerste auto aftrappen 

#9: Een echte helikopter binnenshuis vliegen

#10: Een Ferrari F8 Tributo naar de autohemel teleporteren

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over bizarre YouTubers check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Milena Kiers

Milenka Kiers

Gastredactie
Milenka is van jongs af aan geïnspireerd door ondernemers. Hoe ruwer het verhaal, hoe beter. In 2022 zette ze de eerste stappen als ondernemer binnen de communicatiebranche en nu deelt ze haar passie voor lifestyle en ondernemerschap ook op DAY1 in de vorm van geschreven content. Naast het schrijven voor DAY1 kan ze ook jouw bedrijf voorzien van scherpe teksten en effectieve marketing.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons