Jordan Henderson; Jordan Henderson tekent bij Ajax
Foto: Ajax Amsterdam

Dit is het enorme bedrag dat Jordan Henderson per 24 uur verdient bij Ajax

In de voetballerij moet je voor het grote geld in Saudi-Arabië of de Verenigde Staten zijn, maar niets blijkt minder waar. Jordan Henderson maakte op 19 januari 2024 de overstap van Al-Ettifaq naar het Nederlandse Ajax. Hij komt hier echter niet enkel om een balletje te trappen. In de komende 2,5 jaar verdient de Brit bijna 7,3 miljoen euro bij het team dat momenteel 5e staat in de Eredivisie. 

Vele voetballers, waaronder Ronaldo, Benzema en Neymar, zijn in de afgelopen jaren verhuisd van topcompetities in Europa naar een lager niveau in Saudi-Arabië. In de oliestaat wordt er flink verdiend. Met salarissen van boven de 100 miljoen is de keus voor veel voetballer snel gemaakt. Sommige profs vinden in het land echter niet wat ze zoeken en willen zo snel mogelijk weer terug naar het ‘minder goedbetaalde’ voetbal in Europa. Eén hiervan is Jordan Henderson.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Moeilijk seizoen

Hoewel zijn salaris indrukwekkend is, zal Henderson’s invloed bij Ajax verder gaan dan alleen zijn financiële bijdrage. Zijn ervaring op het hoogste niveau, zowel in de Premier League als internationaal, zal van onschatbare waarde zijn voor het team. Met de aanstelling van een nieuwe coach en ervaren voetbalvedette wil Ajax zo snel mogelijk weer in de top-3 terechtkomen.

Het salaris van Jordan Henderson

Om een duidelijker beeld te krijgen van wat Jordan Henderson bij Ajax zou kunnen verdienen, laten we de cijfers spreken tot op de minuut. Dit omvat niet alleen de tijd die hij besteedt aan wedstrijden en trainingen, maar elk moment van de dag. Ja, zelfs terwijl hij slaapt, tikt zijn inkomen door, elke minuut, elke seconde. Hoewel dit slechts een schatting is – Ajax heeft het exacte salaris nog niet officieel bekendgemaakt – is er wel bevestigd dat er een overeenkomst met Henderson is gesloten. Volgens The Athletic gaat Jordan Henderson bij Ajax een wekelijks salaris van 140.000 euro ontvangen. Dit komt neer op een indrukwekkend jaarlijks totaal van 7,28 miljoen euro.

Het salaris van jaar tot seconde

  • Jaarsalaris: € 7,280,000.00
  • Maandsalaris: € 606,666.67
  • Weeksalaris: € 140,000.00
  • Dagsalaris: € 19,945.21
  • Uursalaris: € 831.05
  • Per Minuut: € 13.85
  • Per Seconde: € 0.23

Check hier ook het salaris van de bestbetaalde sporter ter wereld: honkballer Shohei Otani. Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op op ThreadsFacebook en Instagram.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons