Shohei Ohtani; Shohei Ohtani spelend bij de Los Angeles Angels
Foto: Wikimedia

De best betaalde sporter ter wereld is de Japanse honkballer Shohei Ohtani

Niet Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Neymar is de best betaalde sporter ter wereld, maar de Japanse honkballer Shohei Ohtani. Niet alleen op het veld worden er goede cijfers neergezet, ook op de bankrekening van de ‘Japanse Babe Ruth’. Met een nieuw contract verdient de speler tot 2034 ruim € 650.000.000. 

Ohtani zag het levenslicht in 1994 en wordt anno 2023 gezien als de ‘two-way’ speler aller tijden. Momenteel speelt de Japanse honkballer in de Major League Baseball in de Verenigde Staten. De speler vertrok dit jaar transfervrij van de Los Angeles Angels naar de LA Dodgers. Dat is een overstap die je kunt zien als een speler die in Nederland van Feyenoord naar Ajax gaat.

Megacontract van Shohei Ohtani

Na het zetten van zijn handtekening bij de LA Dodgers is hij in een klap de best betaalde sporter aller tijden. De beste man tekent namelijk een tienjarig contract dat garant staat voor $ 700.000.000, dat is omgerekend naar euro’s ruim € 650.000.000. Tot 2034 verdient de honkballer een astronomische som van € 2,06 per seconde. Shohei wordt dus niet alleen rijk wanneer hij speelt, maar ook als hij slaapt, aan het eten is of onder de douche staat verdient hij bi-zar veel.

Contract in perspectief

Als we Ohtani’s inkomen vergelijken met dat van andere topsporters, valt op hoe uitzonderlijk zijn verdiensten zijn. Zelfs voetbalsterren als Cristiano Ronaldo of vechters zoals Conor McGregor verdienen niet zoveel als de Japanner. Dit benadrukt de unieke positie die hij inneemt in de sportwereld.

  • Per jaar – € 65.000.000
  • Per maand – € 5.416.666,67
  • Per week – € 1.250.000
  • Per dag – € 178.082,19
  • Per uur – € 7.420,09
  • Per minuut – € 123,67
  • Per seconde – € 2,06

Belangrijke speler

Shohei speelde sinds 2018 bij de Los Angeles Angels en staat bekend om zijn unieke skillset. De speler kan zowel werpen als goed slaan en won hiermee ook verschillende prijzen. Voordat hij naar de MLB kwam, speelde de Japanner voor de Hokkaido Nippon-Ham Fighters in de Nippon Professional Baseball (NPB) in Japan. Hij speelde hier van 2013 tot 2017. In zijn tijd in Japan won hij de Pacific League MVP Award in 2016 en werd hij twee keer geselecteerd voor de Best Nine Award als werper en als buitenvelder. In de MLB doet Ohtani het niet veel slechter, want in 2018 wint hij the American League Rookie of the Year award. Nu 5 jaar later tekent hij een megacontract en zit hij voor de rest van zijn leven gebakken!

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over finance check je via deze link al onze andere artikelen!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons