Galaxy Ring; Hier is een afbeelding van de nieuwe Galaxy ringen te zien.
X: @TheGalox_

Met de nieuwe Galaxy Ring wil Samsung het gat naar Apple verkleinen

In het jaar dat Apple de Apple Vision Pro de markt opbrengt, kan Samsung natuurlijk niet achterblijven. De telefoongigant maakt daarom een gedurfde stap met het uitbrengen van de Galaxy Ring. Daarnaast is Samsung ook van plan een heel nieuw design te maken voor de Galaxy Watch. De Galaxy Ring markeert Samsung’s vertrouwen in de wearable-technologiemarkt. Volgens een rapport van The Elec begint de productie in mei, waardoor de slimme ring in de zomer beschikbaar zal zijn voor consumenten.

Samsung is van plan om ongeveer 400.000 stuks van de Galaxy ring te maken. Mocht de vraag het aanbod overtreffen, dan is Samsung klaar om snel meer ringen te gaan maken. Dankzij de compacte grootte van het apparaat en de beschikbaarheid van onderdelen, lijkt niets een snelle opschaling in de weg te staan.

Galaxy Ring

Hoewel de Galaxy Ring veelbelovend klinkt, zullen waarschijnlijk niet alle functies direct beschikbaar zijn bij de lancering. Samsung heeft meer tijd nodig om certificatie te verkrijgen voor geavanceerde functies zoals het maken van een hartfilmpje en bloeddrukmeting. Dit geeft aan dat de Galaxy Ring in de loop van de tijd door updates beter gaat worden.

De exacte mogelijkheden van de Galaxy Ring blijven enigszins nog vaag, maar het lijkt erop dat de ring zal dienen als een gezondheids- en activiteitenmonitor en als een afstandsbediening voor je smartphone. Bevestigd is dat de ring in negen verschillende maten komt en verkrijgbaar zal zijn in goud, zilver en zwart. Een indrukwekkende batterijduur van negen dagen maakt de Galaxy Ring een discrete, maar krachtige accessoires.

Galaxy Watch

Naast de Ring heeft Samsung nog meer plannen om een inhaalslag te maken op Apple. Samsung maakt al jaren de Galaxy Watch en de laatste jaren hadden die smartwatches allemaal een rond schermpje. Maar daar komt verandering in. In de nieuwe Samsung-smartwatch zou het ontwerp helemaal op de schop gaan. Samsung is van plan om een volgende Galaxy Watch een groot redesign te geven. De smartwatch van het Zuid-Koreaanse merk krijgt dan voor het eerst in lange tijd weer een vierkant scherm.

Het is nog niet bekend wanneer zo’n vierkante Galaxy Watch op de markt zou komen. Later dit jaar wordt de Galaxy Watch 7 verwacht, maar er was nog niet uitgelekt dat dit model een totaal andere vorm krijgt.


Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen! Check hier de laatste geruchten over de iPhone 16

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons