iPhone 16; Een concept foto van hoe de nieuwe iphone eruit kan komen te zien
X: @breakingtech__

De geruchtenmolen van de iPhone 16 draait weer op volle toeren

Steeds meer details over de nieuwe iPhone 16 worden gelekt. Dit keer gaat het om het design van de nieuwe iPhone 16 Pro. Het ziet ernaar uit dat de nieuwe telefoon een extra knop erbij krijgt aan de zijkant, bedoeld voor het maken van foto’s. Ook zou Apple de cameramodule een nieuw ontwerp geven.

Elk jaar komen er bij de nieuwe iPhone’s natuurlijk weer extra toevoegingen. Dat kan soms heel groot zijn en soms ook heel klein. Apple is van plan om de iPhone 16 wel een grote make-over te geven. Dat mag ook wel, nadat er ook vaak genoeg bijna niets wordt toegevoegd aan een nieuwe telefoon.

iPhone 16 ontwerp

Hoe dichter we bij de aankondiging van de nieuwe telefoon komen, hoe meer we ook te weten komen over de iPhone 16. Zo was er laatst een ontwerp van de telefoon uitgelekt. Daarop is te zien dat de telefoon een extra knop onder de aan en uit knop krijgt. Handig als je elke keer net niet bij je scherm kan komen tijdens het maken van een selfie. De Capture-knop zou drukgevoelig zijn, wat handig kan zijn om de focus aan te passen en in en uit te zoomen. Het uitgelekte CAD-ontwerp was bedoeld voor de fabrikanten van accessoires, zoals hoesjes, om hun productie tijdig op gang te brengen. Het was dan natuurlijk niet de bedoeling dat het ontwerp ook naar de buitenwereld gebracht zou worden.

Andere uitgelekte CAD-ontwerpen van de iPhone 16, gedeeld door Majin Bu, tonen een andere cameramodule dan we gewend waren, waarbij de camerasensoren verticaal worden geplaatst. We hebben dat al een keer gezien bij de eerdere iPhone X.

Grootste iPhone

Op het ontwerp is ook te zien dat de nieuwe iPhone 16 Pro misschien wel de grootste telefoon van Apple tot nu toe gaat worden. Het scheelt niet heel veel, maar aan de afmetingen is te zien dat nieuwe telefoon net iets groter gaat worden dan de de iPhone 15 Pro. Deze laatste heeft de afmetingen van: 146,6 x 70,6 x 8,25 mm. De iPhone 16 Pro krijgt waarschijnlijk een net iets grotere afmeting van 149,6 x 71,4 x 8,4 mm. Deze heeft met name het voordeel dat deze ruimere behuizing in staat is om meer componenten een plaats te geven, wat het apparaatje in zijn geheel weer beter maakt.

Krijg je geen genoeg van technieuws? Klik hier om meer artikelen te lezen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons