Audi RS 6: Audi RS 6 Avant GT op de oprijlaan
Foto: Audi

Nieuwe en exclusieve Audi RS6 Avant GT biedt de overtreffende trap in sportiviteit

De Audi RS6 is voor veel mensen een droomauto, maar deze Audi RS6 Avant GT is de overtreffende trap. Als limited edition heeft deze auto veel dikke details en een gruwelijke uitstraling. De eerste versies van het voertuig worden in het tweede kwartaal van 2024 afgeleverd. 

De exclusieve auto vindt zijn oorsprong in de RS6 GTO, die auto is in 2020 door 20 stagiaires van Audi Design ontworpen. De befaamde Audi 90 Quattro IMSA GTO-racewagen uit 1989 diende daarbij als voorbeeld. De wagen is niet zomaar een voertuig dat iedereen, maar even kan kopen. Er worden namelijk maar 660 exemplaren gemaakt van deze gruwelijke bak. Aan de wagen zit ook niet een klein prijskaartje. Voor de gelukkige mensen die een GT weten te bemachtigen, moet er minimaal 232.925 euro neergelegd worden. Dat is 87.825 euro meer dan de RS6 Avant Performance.

Snelheidsduivel

De GT overtreft de originele RS6, maar biedt vooral op sportief gebied meer. De biturbo V8 motor levert een vermogen van 630 pk en 830 Newtonmeter koppel. Dat is 50 Newtonmeter meer dan de standaard RS6 Avant. Deze auto is ideaal voor de mensen die graag willen gas geven op de weg, binnen 3,3 seconden zit de auto al op een snelheid van 100 km/u. Om het dubbele te halen heeft de auto wat langer nodig. 11,5 seconden heeft de auto nodig om een snelheid te halen van 200 km/u. De maximale snelheid die de GT kan halen zit rond de 305 km/u.

Audi RS 6: Audi RS 6 Avant GT op een weg aan het rijden

Strak en luxe

Hoewel de buitenkant van de auto veel bekijks trekt, is het interieur van de auto ook iets om goed naar te kijken. In de auto vind je een mix van zwart leder en rode accenten. De stoelen van deze wagen zijn in een honingraatmotief gemaakt, buiten dat zijn er in de auto ook veel carbon inlegdelen te vinden. Naast de wit-rood-zwarte kleurstelling aan de buitenkant, zijn er ook nog andere verschillende kleuren beschikbaar. Er is tevens een donkere versie van de stickerset beschikbaar. Genoeg keuze voor de mensen die de originele kleurenstelling niet mooi vinden.

Carspots: Audi RS6 Avant GT

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van de Audi RS 6 en ander autonieuws. Check hier ook alles over de 3 bruutste Mansory creaties te koop op Marktplaats.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons