Deze 5 dingen moet jij weten als een echte gentleman!

In The Gentlemen’s Club proberen Jay-Jay boske en Qucee een echte gentleman te worden. Of dit helemaal gelukt is mogen jullie bepalen. De gents in opleiding hebben in ieder geval hun uiterste best gedaan en weten na 8 afleveringin in ieder geval hoe het zou moeten. Een gentleman weet bijvoorbeeld dat hij nooit een Richard Mille draagt. Hieronder lees je welke tips de mannen nog meer gekregen hebben en meegeven aan jullie. 

Long story short; een gentleman is een man die niets aan het toeval overlaat. De gentleman kleedt zich netjes, is welbespraakt en blijft zich onder elke omstandigheid gedragen. Naast de basics weet een gentleman ook hoe hij het beste maakt van de jaren dat hij zich op deze aardkloot bevindt.

Een echte gentleman

 • #1: Weet altijd het juiste vervoer te regelen

In The Gentlemen’s Club laten Jay en Qu zien hoe een echte gentleman zichzelf door het leven manoeuvreert. In seizoen 2 zoeken ze uit welk vervoer hier bij past. Een echte gent gaat in ieder geval niet meer met het openbaar vervoer en kiest voor luxe en comfort. In de eerste aflevering van het tweede seizoen gaan de mannen langs bij The Taylor Group. Dit exclusieve vervoersbedrijf laat ons zien hoe een échte gentleman zich verplaatst. De gents laten zich in verschillende voertuigen van de ene naar de andere locatie vervoeren. Naast vervoer op de weg pakken de mannen ook een helikopter, want ja, files; daar doet een echte gent niet aan.

Als jij vervoer wil regelen als een echte gent zorg je in ieder geval voor entertainment aan boord, lekkere snacks en dat je niet zelf hoeft te sturen. Mocht er wat extra budget zijn kies je natuurlijk ook ervoor om files te vermijden.

Naast luxe vervoer voor doordeweeks heeft een echte heer ook leuk speelgoed voor in het weekend. Jay-Jay en Qucee testen in aflevering 3 van het tweede seizoen verschillende jachten. Samen komen ze tot de conclusie dat een lekker bootje het ultieme weekendplezier is voor de echte heer.

 • #2: Weet hoe hij zich moet kleden

Misschien wel een van de belangrijkste dingen die je moet weten om jezelf het label gentleman te kunnen geven. Waar Qu en Jay in het normale leven goedgekleed zijn, maar wel casual gaan ze in seizoen 1 op bezoek bij ‘s Nederlands bekendste high-end kledingwinkel. Bij de kledingwinkel verruilen de mannen hun dagelijkse kloffie voor een mooi maatpak. De belangrijkste tip die we hieruit kunnen halen is dat je als echte gent ervoor zorgt dat je altijd pico bello erbij loopt. Van de haren tot aan de schoenen moet jouw outfit kloppen om je te kunnen bestempelen als echte gentleman.

Gentleman
 • #3: Weet hoe hij zijn vrije tijd nuttig gebruikt

Een echte gentleman gaat niet meer vrijdag- en zaterdagnacht stappen in een bruin café. Voor de echte gent is vrije tijd belangrijk en deze vult hij dan ook nuttig in met echte mannenhobby’s. Een drankje kan hier natuurlijk bij horen, maar een goudgele rakker uit een groene fles staat niet op de menukaart van een echte gent. Wat er wel op deze menukaart staat is champagne en whisky. Deze worden dan ook genuttigd in een exclusieve club die alleen voorbehouden is aan echte heren. In seizoen 2 gaan Jay-Jay en Qucee langs bij de exclusiefste private members club van Nederland om te ontspannen en hun vrije tijd in te vullen als een echte heer. Het draait er in de vrije tijd van een echte heer om opladen en kiezen voor qualitytime met jezelf.

In seizoen 1 van The Gentlemen’s Club gaan Qucee en Jay-Jay kleiduif schieten. Het doel van deze activiteit is om jezelf even volledig af te sluiten van de wereld om je heen en jezelf puur te focussen op het moment waarin je leeft. In plaats van luieren op bed en Netflix kijken gaat de echte gent er actief op uit. Hij vult zijn vrije tijd nuttig en leuk in met vette hobby’s.

 • #4: Weet hoe hij moet dineren en zichzelf altijd gedraagt

Als je het hebt over een echte gentleman heb je het ook over keurig gedrag. Laten Jay-Jay en Qucee hier nu ‘net’ niet altijd aan voldoen. Niet dat de gents in opleiding aso’s van de bovenste plank zijn, maar er kunnen hier en daar wel wat goede manieren aangeleerd worden. In het eerste seizoen gaan Jay-Jay en Qucee langs bij de etiquette-koningin Annemarie van Leggelo. In de aflevering worden alle basics van een goede gent aangeleerd en krijgen de mannen tips om zich overal en altijd op de juiste manier te gedragen. Na het zien van deze video weet je hoe je netjes dineert, een perfecte date hebt en hoe je jezelf als moderne gent gedraagt onder alle omstandigheden. Het gaat bij een echte heer om respect, eer, geweten en geduldig omgaan met anderen.

Gentleman
 • #5: Weet altijd hoe laat het is

In de tweede video van seizoen 2 gaan de mannen op bezoek bij de exclusiefste juwelendealer van Nederland GASSAN. Hier wordt uitgelegd wat de waarde is van diamanten en horloges, maar ook hoe je ze als echte gent draagt. Na het bekijken van deze aflevering weet je dat een echte gentleman zijn horloge links draagt en er niet mee loopt om te patsen. Het maakt dan ook niet uit hoe duur het uurwerk is dat je draagt als je maar kiest voor een die bij jou past. Misschien nog wel belangrijker is dat je hem op de juiste wijze omdoet.

Dit weet een echte heer ook!

Oké, het ging niet altijd van een leien dakje bij Jay-Jay en Qucee. Om jullie te behoeden van de fouten die ze maakten schrijven we ze hieronder even uit.

 • Weet dat het DJ La Fuente is en niet La Fanté
 • Weet dat St.-Tropez aan de Franse Rivièra ligt en niet de Spaanse kust
 • Weet dat klokken aan de wand hangen en horloges om de pols
 • Weet dat je geen magnetron hamburgers aan de mensen om je heen serveert
 • Weet dat restaurant de gouden bogen nog altijd hoog geranked staat als cheatmeal van de echte gent
 • Weet dat een Moncler nektas niet bij een echte gent hoort
 • Weet dat je niet met Herman den Blijker fokt
 • Weet dat je jouw Tinder match niet naar de McDonalds meeneemt als eerste date
 • Weet dat hij een andere gent niet afkraakt wanneer hij wint met een spelletje
 • Weet dat je geen echte gentleman wordt met geld

Naast dit artikel kun je alle The Gentlemen’s Club afleveringen terugzien op ons YouTube-kanaal en weet je hierna wat het inhoudt om een echte gentleman anno 2023 te zijn. Of in ieder geval hoe het soms ook niet hoort!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons