Betaalbare horloges

Horloge-expert Calvin Jong-A-Pin geeft jouw 3 horloge adviezen die je moet weten!

In de nieuwe aflevering van The Gentlemen’s Club gaan Qucee en Jay-Jay op bezoek bij horloge-expert Calvin Jong-A-Pin. De horlogefreak is een wandelende encyclopedie als het gaan om horloges. Wat zijn betaalbare horloges, hoe draag je een horloge op de juiste manier en zijn horloges waardevast? 

Horloges zijn naast een statussymbool ook gewoon een mooie accessoire. Je kiest dan ook vaak een horloge uit die bij jou past en deze zegt dan ook veel over jou als persoon. Horloges zijn net als kleding een manier om zonder iets te zeggen aan te geven dat dit jouw stijl is en wie je bent.

Zo draag je een horloge

De horloge etiquette is heel simpel, maar toch dragen nog veel mensen een horloge om de verkeerde pols. ”Je draagt een horloge om de linkerpols, omdat de kroon aan de rechterkant zit. Als je hem dan op jouw linkerpols hebt, kun je met de andere hand aan de kroon draaien. Quee droeg hem in de aflevering rechts. Hij kan dan eigenlijk de tijd niet verzetten. Je moet dan namelijk met jouw linkerarm naar de andere kant, omdat hier de kroon zit. Dat is ongemakkelijk. Tegenwoordig maken Rolex, Tudor en Patek Philippe ook horloges met de kroon aan de linkerkant. Zodat linkshandige mensen hun horloge rechts kunnen dragen.”

Betaalbare Horloges
Foto: Marijn Choauch

Betaalbare horloges

Calvin weet dat klasse en stijl niet persé duur hoeven te zijn. Volgens de expert kun je dan ook al een heel mooi en kwalitatief uurwerk kopen voor niet al te veel geld. ”Er zijn zat betaalbare horloges van mooie merken. Tudor is een van mijn favorieten die beginnen bij € 3500. Met een Tudor heb je echt een top, top, top horloge. Het horloge heeft de beeldkwaliteit van Rolex en verschilt maar op één punt met het merk. Tudor koopt zijn materialen van topkwaliteit extern en Rolex maakt alles zelf. Daarom is Rolex wat duurder. Als je een stapje lager een Tissot PRX een heel mooi model. Deze zijn tussen de € 400 en € 600. Deze geeft je ook een mooie uitstraling. Verder kun je ook nog gaan voor een CASIO, deze zijn legendary ook al zijn ze van plastic. Elke watch collector, zelfs die met een horloge van € 1.000.000, heeft een CASIO of heeft deze ooit gehad.”

Must ‘watch’

Mocht je wel willen investeren in horloges en deze met winst willen verkopen moet je volgens Calvin gaan voor de volgende drieDit zijn de drie meest begeerde horloge modellen wereldwijd. Mocht je het geld ervoor hebben én de contacten kun je dus gaan voor een Rolex Daytona, Patek Philippe Nautilus of Audemars Piguet Royal Oak Ultra Thin. ”Door de schaarste kunnen, ik denk wel, 9999 van de 10.000 mensen hier niet aankomen. Mocht je die kunnen kopen lijkt me dat op lange termijn een goede investering. “Calvin voegt hier aan toe, ”Anders zijn er vrij weinig modellen die over de gehele historie van de horloge-industrie omhoog gaan in waarde.”

Het interview met Calvin over zijn carrière als horloge-expert check je via deze link en de tweede aflevering van The Gentlemen’s Club bekijk je hier!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons