Subaru Impreza Ken Block
Foto: @chancemk2 & Bring A Trailer

Ken Block’s iconische 2004 Subaru Impreza RS rallywagen onder de hamer

Als je altijd al een stukje autosportgeschiedenis in bezit willen hebben? Let dan nu even goed op, want Ken Block zijn Subaru Impreza rallywagen wordt geveild op een Amerikaanse veilingsite. De wagen met nummer 43 werd gereden door Ken Block tijdens de X-Games van 2006.

Ken Block is helaas niet meer onder ons, maar zijn legende blijft. Na vorige week de allerlaatste GYMKHANA film uit te hebben gebracht krijgen we deze week weer iets nieuws onder de neus geschoven. Namelijk een auto die door the man himself is gereden en verkocht wordt bij de Amerikaanse veilingsite Bring A Trailer. Op het moment van schrijven staat het bod op $ 46.000, maar geschat wordt dat het beestje nog veel meer oplevert. De Subaru Impreza uit 2004 is uitgerust met alles wat je nodig hebt om jouw carrière in de rallysport een kickstart te geven. Zo is het chassis versterkt, zit er een speciale ophanging onder de wagen en is het hart van de auto ook flink gekieteld.

Geschiedenis Subaru Impreza Ken Block

De auto uit 2004 werd in 2006 afgeleverd bij Vermont SportsCar. Zij pakte de wagen flink aan en zorgde ervoor dat Ken Block er in 2006 mee kon schitteren op de X-Games. Hierna ging hij de schuur in tot 2009. Na 3 jaar rust werd de auto afgestoft en gebruikt voor de New England Forest Rally. De rallywagen werd toen niet gereden door Ken Block, maar Mark Fox en co-piloot Jake Blatnner. De auto is een echte blikvanger en naast een rijke historie is de wagen anno 2023 nog steeds de moeite waard om te rijden.

Puristisch klapstuk

Onder de kap zit een uitgeboorde 2.0-liter turbomoter die de wagen zijn benodigde power geeft. De krachten uit dit motorblok worden overgezet op een semi-automatische versnellingsbak met vijf versnellingen. Naar grip hoef je ook niet te zoeken. Door de vierwiel-aandrijving is geen modderpad te drassig of zandweg te droog. Om de wagen aan jouw wensen te voldoen zit er onder de auto een bedienbaar midden- en achterdifferentieel. De auto is verder uitgerust met een MoTeC M880 ECU, Öhlins schokdempers, Cusco ophangingscomponenten, 15-inch Work wielen, skid plates, PIAA rijverlichting, een rolkooi, Recaro stoelen en een Coralba Giant rallycomputer.

Musthave racegeschiedenis

Nu Ken Block er niet meer is zijn de wagens die hij heeft gereden nog gewilder. Deze Subaru is volgens de liefhebbers dan ook niet alleen een stuk staal, maar een wagen met een ziel. Naast het verhaal krijg je bij de auto ook nog een boekje met handtekeningen van Travis Pastrana en Ken Block, zit het originele bouwboek van rallyrijder Alex Gelsomino bij de auto en is er in de auto een originele GYMKHANA nummerplaat gemonteerd.

Carspots: Subaru Impreza Ken Block

Foto’s: @chancemk2 & Bring A Trailer 

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons