PSVR2; PlayStation Vr bril loopt nog niet storm in de verkoop. Daarom stopt Sony de productie van de bril

De productie van de PSVR2 tijdelijk stilgelegd door Sony

Sony’s nieuwste virtual reality-innovatie, de PlayStation VR2-headset (PSVR2), heeft niet de marktimpact gemaakt waarop het bedrijf had gehoopt. Ondanks de hoge verwachtingen, heeft Sony besloten de productie van de PSVR2 tijdelijk te stoppen. Dat terwijl de laatste virtual reality brillen het wel heel goed doen. Denk aan de Apple Vision Pro en de Meta zonnebril die wel razend populair zijn.

De reden? Een aanzienlijke voorraad van de headsets ligt nog onverkocht in magazijnen, een situatie die Sony niet had zien aankomen. Ze krijgen de voorraad van brillen simpelweg niet uitverkocht.

Twee miljoen

Sinds de lancering een jaar geleden zijn er wereldwijd twee miljoen PSVR2-headsets verkocht. Dit aantal lijkt immens groot, maar volgens bronnen van Bloomberg ligt een groot deel van deze voorraad nog steeds in pakhuizen, wat wijst op een trage verkoop. Sony’s strategie om de productie te pauzeren is bedoeld om deze overgebleven brillen te verminderen en de productie te hervatten wanneer er meer mensen het product willen kopen.

Software van de PSVR2

Een van de voornaamste redenen voor de tegenvallende verkoop van de PSVR2 lijkt een tekort aan compatibele software te zijn. Sony heeft onlangs beloofd de PSVR2 compatibel te maken met gaming-pc’s, waardoor gebruikers toegang krijgen tot een breder scala aan spellen die niet beschikbaar zijn op de PlayStation 5. Deze zet kan wellicht de aantrekkelijkheid van de PSVR2 vergroten en de verkoop stimuleren. Dat uiteindelijk misschien leidt tot een hogere verkoop van de PlayStation VR2-headset.

Rivalen

De PSVR2 staat voor aanzienlijke concurrentie, vooral vanuit Silicon Valley. Meta’s Quest-headsets en Apple’s recent gelanceerde Apple Vision Pro zijn belangrijke spelers in de markt voor virtual reality-headsets. Met name de Apple Vision Pro, die momenteel alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar is voor $ 3500, vertegenwoordigt een nieuwe standaard in high-end VR-ervaringen. Deze concurrentie, gecombineerd met een veranderende markt, stelt Sony voor uitdagingen bij het positioneren van de PSVR2.

Sony’s beslissing om de productie van de PSVR2 tijdelijk te pauzeren, benadrukt de ingewikkeldheid van de huidige technologiemarkt en de noodzaak voor bedrijven om flexibel en responsief te zijn in hun strategieën.


Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier hoe de Apple Vision Pro eindelijk over de grenzen van de Verenigde Staten gaat!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons