iOS 17.4; verschillende dingen voor de nieuwe update worden er laten zien
X: @_TwistedTech

Met de nieuwe iOS 17.4 update verliest Apple een hoop voordelen

Deze week gaat Apple de nieuwe iOS 17.4 update aan hun apparatuur toevoegen. Voor Apple zal het een update zijn die zij niet lang willen herinneren. Apple moet zich namelijk aan nieuwe regels houden, wat misschien niet voordelig voor de techgigant uitpakt. Van nieuwe emoji’s tot aan andere Appstores; wij zetten de updates op een rijtje voor je. 

Het is misschien wel een van de grootste aanpassingen die Apple in tijden heeft moeten maken. Apple gaat nu ook externe appstores toestaan, waardoor je nu niet meer altijd alles via de originele appstore hoeft te downloaden. De wijziging is een gevolg van de DMA. De techgigant wordt daardoor verplicht om ook andere appwinkels op hun platform toe te laten. Het is niet zeker dat er ook daadwerkelijk meteen nieuwe stores tevoorschijn gaan komen. Apple gaat strenge eisen stellen aan bedrijven die met hun eigen appstore willen komen. Maar de bedrijven die er doorheen komen, krijgen ook meteen meer vrijheid. Zo willen de makers van Fortnite de game opnieuw gaan uitbrengen voor de iPhone en iPad.

Browser

Naast dat externe appstores nu meer vrijheid gaan krijgen, geldt dat nu ook voor browsers. Browsers als Firefox, Chrome, Opera en Brave, krijgen straks meer vrijheid om hun app helemaal vorm te geven zoals zij dat willen, zonder dat Apple zich er mee kan bemoeien. Waarschijnlijk gaan er hierdoor weer nieuwe functies komen, die Apple eerder tegen probeerde te houden. Daarnaast kun je als gebruiker vaker de vraag krijgen welke browser je het liefst gebruikt. Hiermee wil de EU ervoor zorgen dat de mensen met een Apple-device een bewuste keuze maken als het aankomt op hun webbrowser en zo alle browsers een eerlijke kans krijgen.

Apple Pay

Met de vernieuwde versie van de iOS-update kun je op verschillende manieren gaan betalen. Hiervoor werd je als gebruiker eigenlijk altijd gedwongen om de betaaldienst van Apple te gebruiken. Alleen daar komt nu dus verandering in, dat heeft mogelijk als gevolg dat de prijzen voor apps ook iets lager zullen worden. Als je dus binnenkort je boodschappen moet afrekenen, dan kan je ook een andere betalingsprovider dan Apple kiezen.

Apple Podcast

Mocht je je oortjes thuis zijn vergeten en wil je toch je favoriete podcast in de trein luisteren. Met de iOS 17.4 wordt dat probleem voor een groot deel verholpen. Met de functies van de Apple podcast kun je meteen een podcast lezen, in plaats van luisteren.


Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen! Lees hier ook de laatste geruchten over de de nieuwe Airpods Pro!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons