Mercedes-AMG E 53; De nieuwe Mercedes rond een rondje door de bergen.
Foto: Mercedes-Benz Group Media

Mercedes-AMG E53 zet een nieuwe standaard voor kracht en prestaties

De Mercedes-Benz E-Klasse verwelkomt een indrukwekkende nieuwkomer in zijn topsegment, de Mercedes-AMG E53. Deze voorlopige topversie, die de komst van de E63 aankondigt, zet een nieuwe standaard voor kracht en prestaties. Met twee cilinders minder dan zijn voorganger, de E63, levert de E53 toch een verbluffend vermogen van 585 pk, en kan zelfs tijdelijk 612 pk bereiken, waarmee hij de vorige E63 overtreft.

Terwijl we uitkijken naar de komst van de E63, zet de E53 alvast de toon voor wat we kunnen verwachten van Mercedes-AMG’s toekomstige aanbod. Hoewel de prijzen nog niet bekend zijn, belooft de E53 een spannende toevoeging te zijn aan de E-Klasse familie, die de grenzen van prestaties en luxe opnieuw definieert.

Een blik op de Mercedes-AMG E53

De Mercedes-AMG E53 onderscheidt zich met zijn unieke designelementen, zoals de grille met verlichte verticale lamellen, bredere voorschermen, en een opvallende achterbumper met diffuser en vier ronde uitlaateinden. Ook zien we aan de achterkant van de auto een kleine spoiler. Daarnaast is het voertuig in verschillende kleuren te verkrijgen. Op dit moment is er bekend dat er een witte en grijze versie van de wagen is.

Mercedes-AMG E 53; De nieuwe Mercedes rond een rondje door de bergen.

Binnenin de auto

Onlangs heeft Mercedes de eerste beelden van de binnenkant naar buiten gebracht. Als we binnen een kijkje nemen zien we vooral veel witte kleuren, de bekleding is volledig wit. ”Het exclusieve interieur is een combinatie van comfort en prestaties”, schrijft Mercedes op Instagram. Daarnaast heeft de wagen elektrisch verstelbare stoelen en een AMG-bekledingsontwerp.

Mercedes-AMG E53;De Mercedes rijdt onder een brug door

Onder de motorkap

Dankzij de krachtige aandrijflijn en vierwielaandrijving accelereert de E53 in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h (3,9 seconden voor de Estate-versie). De topsnelheid ligt op 280 km/h (275 km/h voor de Estate), terwijl de plug-in hybride technologie zorgt voor een indrukwekkende elektrische actieradius en snellaadmogelijkheden. De kracht van de E53 komt niet alleen van de 3.0 zes-in-lijn benzinemotor, die op zichzelf al 449 pk levert. Deze wordt gecombineerd met een 163 pk sterke elektromotor, wat resulteert in een systeemkoppel van 750 Nm. Deze plug-in hybride aandrijflijn zorgt niet alleen voor indrukwekkende prestaties, maar biedt ook de mogelijkheid om tot 100 kilometer volledig elektrisch te rijden.

Carspots: Mercedes-AMG E53

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier de nieuwe BMW M3 CS Touring 2024!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons