UFC 300; Alex Pereira poserend in eigen kleding
Instagram: @AlexPoatanPereira

De kaarten zijn geschud voor UFC 300 en dit zijn de gevechten

Na het lange wachten op UFC 300 is daar dan eindelijk de volledige kaart met alle vechters erop. Dana White kondigde onlangs het laatste gevecht van de kaart aan. Alex Pereira en Jamahall Hill zullen het tegen elkaar opnemen voor de light heavyweight titel, dat zullen ze doen op het Main Event van UFC 300.

De meningen zijn niet heel positief over het gevecht. De reactie op Instagram laten niet veel over van Dana White: ‘Dana ziet eruit alsof die moet huilen’, ‘Al het wachten voor dit?’, ‘Misschien een niet zo populaire mening, maar UFC 300 is middelmatig’. Hoewel de fans er misschien niet blij mee zijn, moeten ze het er toch mee doen.

Main event UFC 300

De reacties mogen dan niet zo positief zijn; het blijft een top-gevecht tussen twee light heavyweight titanen. Alex Pereira en Jamahall Hill stappen met elkaar de octagon in voor de belt van Pereira. De twee vechters zijn erg aan elkaar gewaagd, Pereira heeft nog maar twee keer verloren in de UFC en Hill heeft een partij verloren. Ondanks dat Hill langer in de light heavyweight divisie zit, maakt het hem nog niet de grote favoriet. Pereira zit pas drie jaar in de UFC en heeft al twee belts om zijn middel gehad. Bij een overwinning van de Braziliaan heeft die nog grote plannen. Pereira wil zijn belt op UFC 301 alweer verdedigen, met een voorbereiding van slechts 21 dagen. Dat zou een record zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UFC (@ufc)

Co-main event UFC 300

Voor het co-main event van de avond staan Zhang Weili en Yan Xiaonan tegenover elkaar. In de Strawweight divisie zullen de twee het tegen elkaar opnemen voor de titel. De statistieken liegen er niet om en de twee zijn zeer aan elkaar gewaagd. Beiden hebben nog maar drie keer verloren in hun carrière.

BREAKING: Zhang Weili vs. Yan Xiaonan for the Strawweight Title on April 13th, UFC 300
byu/ReactQ inWMMA

‘BMF’ titel

Dit is namens de fans misschien wel het gevecht van de avond. Op het spel staat de ‘BMF’ titel, de titel is voor de Baddest Mother Fucker’in de UFC. Justin Gaethje en Max Holloway vechten het op 14 april in de octagon uit voor deze titel. Het laatste gevecht om deze belt was er eentje om niet snel te vergeten. Gaethje trapte Dustin Poirer knock-out en bemachtigde op fraaie wijze voor het eerst die titel. Max Holloway won zijn laatste gevecht ook door een knock-out, maar voor dit gevecht is hij niet de favoriet. Dat komt doordat Holloway in een lagere divisie gewend te vechten is. Hoewel dit gevecht niet officieel het main event is, vindt Holloway dat wel. ”Als ik of Gaethje op een kaart staan, denk ik dat de meeste mensen ons bij het main event vinden horen.”

@fightsupreme Slow motion of Justin Gaethje knocking out Dustin Poirier🤯 #justingaetje #dustinpoirier #ufc #mma #fyp #edit #fypシ ♬ original sound – FIGHT SUPREME

Charles Oliveira vs Arman Tsarukyan

De Braziliaan mag het opnemen tegen de Armeens-Russische Tsarukyan. Charles Oliveira komt net terug van een blessure die hij opliep in aanloop naar zijn rematch tegen Islam Makhachev. De Braziliaan zal extra gebrand zijn om dit gevecht te winnen. Als hij dit gevecht wint, is de kans zeer groot dat hij het mag opnemen tegen Makhachev voor de belt. Arman Tsarukyan heeft zijn laatste drie gevechten gewonnen. Twee daarvan waren door middel van een knock-out. Hij zal zijn goede vorm tegen Oliveira willen doortrekken en wellicht daarna ook een kans op de titel krijgen.

@anrzedits8 🇦🇲Arman Tsarukyan vs Charles Oliveira🇧🇷 🔥💥 #armantsarukyan #charlesoliveira #ufc #ufcedit #mma #ufc300 #ufc2024 #fyp ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Jiří Procházka vs Aleksandar Rakić

Het main event is niet de enige light heavyweight clash van de avond. Jiří Procházka en Aleksandar Rakić zullen het tegen elkaar opnemen voor een kans op belt van Pereira of Hill. Beide vechters hebben hun laatste gevecht verloren en willen die lijn niet doortrekken. Procházka werd in zijn laatste gevecht verslagen door de huidige kampioen Alex Pereira.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Maak hier kennis met de nieuwste UFC-kampioen, Ilia Topuria!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons