BMW M3 CS Touring: De auto rijdt een rondje in de bergen voor de foto, met zonsondergang.
Foto: BMW Group

De nieuwe BMW M3 CS Touring moet de ultieme gezinswagen worden

Voor iedereen die dacht dat de BMW M3 Touring met zijn 510 pk en vierwielaandrijving al de ultieme gezinswagen was, heeft BMW een verrassing: de M3 CS Touring. Deze versie tilt het concept ‘gezinsauto’ naar een heel nieuw niveau met een nog ruiger onderstel, meer pk’s, uitgebreid gebruik van carbon en een lager gewicht. Het toepassen van dit hardcore recept op een stationwagen lijkt misschien ongebruikelijk, maar BMW probeert het met deze M-wagen toch.

Als je deze wagen wilt gaan halen, moet je er als de kippen bij zijn. Van deze auto worden er namelijk slechts 1.800 á 1.900 stuks van gemaakt. Dat klinkt heel weinig, maar voor dat type auto is dat nog best veel. Met een hardcore Touring auto richt de Duitse autofabrikant zich op een kleine kring in de markt, daardoor dat er ook minder auto’s geproduceerd gaan worden. BMW M begrijpt dat niet iedereen zit te wachten op een extreem pakket voor een gezinswagen, maar voor de liefhebbers is dit een kans om iets werkelijk unieks in handen te krijgen. Het Duitse autobedrijf is van plan de auto in 2025 de markt op te brengen.

Rondje om de BMW M3 CS Touring

De gifgroene auto heeft misschien niet het uiterlijk van een familieauto. Met de wat extreme uitstraling, is het alsnog een ideale gezinsauto. Aan de voorkant van de wagen zien we een bumper die een beetje uitsteekt. Naast de groene kleur op de auto hebben we ook twee zwarte strepen op de motorkap zitten.

BMW M3 CS Touring; De nieuwe BMW rijdt rond in 2025 en komt in 2025 de markt op

Kijkje in de auto

BMW behoudt de functionaliteit van de M3 CS met een volwaardige achterbank, waardoor het model zijn gezinsvriendelijke karakter niet verliest. Dit besluit onderstreept BMW’s toewijding aan het leveren van zowel prestaties als praktische bruikbaarheid. De M3 CS pronkt met carbon kuipzetels, een designkeuze die zowel bewondering als discussie oproept. Deze stoelen, die niet alleen een visuele impact maken, maar ook een uniek ‘aflegvakje’ bieden, zijn onmiskenbaar een statement. De afwezigheid van de armsteun in de middenconsole lijkt een kleine wijziging, maar het is een detail dat de toewijding van BMW aan gewichtsbesparing en eenvoud benadrukt.

BMW M3 CS Touring; Het interieur van de nieuwe BMW is wordt strak afgemaakt met rode accenten door de auto heen

Onder de motorkap

De M3 CS Touring krijgt niet alleen een vermogenstoename tot 550 pk, maar zal ook ongeveer 20 kg lichter zijn dan zijn voorganger. Gecombineerd met een ruiger onderstel, belooft dit een nog preciezere rijervaring. Het G8X-platform, waarop de auto is gebaseerd, staat al bekend om zijn indrukwekkende prestaties in bochten, en de CS Touring zal deze ervaring alleen maar verbeteren.

Carspots BMW M3 CS Touring

Foto’s: BMW Group

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier de allereerste Koenigsegg Jesko Attack in Nederland!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons