Giel de Winter
Instagram: @giel

Giel de Winter: ‘Ik heb soms wel eens getwijfeld of ik met StukTV door wilde gaan’

Op Amazon Prime is vandaag de documentaire, Giel: Dromen Zonder Grenzen, van ‘s Nederlands creatiefste rotventje gedropt. In de documentaire zien we Giel de Winter van een compleet andere kant en neemt hij jou mee achter de schermen van zijn succes. Ook Giel zelf vindt het een flinke confrontatie: “in de documentaire kom ik mezelf echt tegen en dat is intens, misschien ook wel iets waar ik wat mee moet doen”, vertelt hij aan ons.  

Waar het begon met een platform op te zetten dat tegen de stroom in ging van traditionele televisiebazen heeft Giel de Winter anno 2023 met zijn StukTV en Signal.Stream iets opgezet waar menig mediamaker alleen maar van kan dromen. De weg hier naartoe zit vol met hoge pieken, diepe dalen en was op zijn zachtst gezegd intens. ”Ik had gewoon graag gewild dat er meer tijd was in één dag. Langer de tijd voor mijn gezin, langer de tijd voor StukTV, langer de tijd voor Signal, langer de tijd om video’s te draaien en langer de tijd om te slapen. Dat is er allemaal niet en dat vergt vooral het meeste van me om alles goed te combineren.”

Stuk(TV) maken!

Op 26 juli 2012 maakt Nederland kennis met StukTV en Giel de Winter. Giel maakt samen met zijn twee vrienden Stefan en Thomas verschillende video’s waarin het drietal opdrachten uitvoert die de kijkers thuis verzinnen. Dit vernieuwende format sloeg aan en nu bijna 12 jaar later kun je niet meer om Giel, StukTV en hun programma’s heen. Waar het begon op YouTube zie je de mannen nu met hun bekendste serie, Het Jachtseizoen, zelfs op de buis. ”StukTV is natuurlijk begonnen met het idee dat de kijker kon bepalen wat we moesten doen. Dit leek me gewoon heel tof, want ik keek altijd televisie en dacht dan wie bepaalt dit? Dat is meestal een televisiebaas en toen dacht ik wat zou het lijp zijn als de kijker dit mag bepalen. De missie was dan ook om de kijker te laten bepalen wat hij te zien krijgt”, vertelt Giel.

Giel de Winter
Instagram: @stuktv

Dromen Zonder Grenzen

Zoals de naam van de nieuwe documentaire al onthuld is Giel een grote dromer die zijn ambities niet onder stoelen of banken schuift. Deze dromen, doelen en bovenal zijn doorzettingsvermogen hebben ervoor gezorgd dat hij naast StukTV ook zijn eigen productiebedrijf heeft weten op te zetten, genaamd Signal.Stream. Giel vertelt hierover: ”Ik heb nu een soort rugzak gecreëerd en met Stuk hebben we altijd hele toffe dingen kunnen doen en maken. Alleen ik heb altijd in een utopie geleefd, want ik had gewoon mijn eigen kanaal en wat we bedachten konden we maken. Met Stuk heb ik heel veel ervaring op gedaan hoe we programma’s moeten maken en dan gaat het kriebelen en denk je hé; Stuk is nu dit, maar ik wil toch verder kijken en de horizon verbreden.”

”Ik wil gewoon laten zien dat het geen gelukje is”

Ook het buitenland is niet veilig voor de dromen zonder grenzen van Giel, want hij wil met zijn eigen Signal.Stream laten zien dat het niet alleen blijft bij Het Jachtseizoen in het buitenland. “Kijk Jachtseizoen is in meerdere landen verkocht en daar ben ik heel blij mee, maar ik wil gewoon laten zien dat het geen gelukje is. Ik zou heel graag mijn creativiteit en met die van mijn creatieve team en compagnon iets willen bedenken dat wereldwijd te zien is en naar meerdere landen gaat. Dat is heel lastig in deze wereld, de wereld veranderd continu, maar het is een droom om iets groots te ontwikkelen”, vertelt de programmamaker met een zachte g.

‘Ik blijf gewoon Giel de Winter’

Als we Giel spreken over zijn ambities om een nieuwe John de Mol te worden, zoals in de trailer van de documentaire gesuggereerd wordt door Kalvijn, is de maker duidelijk: ”mensen zeggen dat ik graag de nieuwe John de Mol wil worden. Ik blijf gewoon Giel de Winter en doe het ook op mijn manier. Ik hoop dat ik over vijf jaar in ieder geval een goed draaiend mediabedrijf heb en anders zit ik ergens in een hutje op de hei in Finland met mijn gezin, dat kan ook.”

Ballen hoog houden

Naast het maken van content voor StukTV en het runnen van een eigen productiebedrijf is Giel ook vader van zoon Fedde (3) en dochter Romy (0). Als we hem vragen hoe dit allemaal combineert, geeft hij aan hier soms zelf ook moeite mee te hebben. Volgens de creative is een dag gewoon té kort. ”Ik hou heel erg veel van mijn gezin en een hele goede band met mijn kinderen is iets wat ik héél belangrijk vind.”

Giel is dan ook een ster in het hoog houden van de spreekwoordelijke ballen. ”Ik probeer zo veel mogelijk goed te managen en kijk naar iedereen zijn behoeftes. Soms probeer ik ook wat dingen te delegeren en vaak ook strak op de planning zitten en gewoon NEE te zeggen op dingen. Ik kies nu bijvoorbeeld bewust voor mijn gezin of bewust om te gaan reizen of om te gaan sporten.”, geeft ‘s Nederlands creatiefste rotventje aan.

Giel de Winter
Instagram: @giel

Twijfel

Net als elk mens heeft ook een van ‘s Nederlands grootste makers soms twijfels. Giel wil de competitie altijd een stap voor zijn en waar het kan twee. Zijn ideeën moeten dan ook de beste zijn en vernieuwend. Als dit niet lukt kan dit mentaal soms, ook voor Giel de Winter, erg moeilijk zijn. ”Ik heb soms wel eens getwijfeld of ik met StukTV door wilde gaan. Dit kwam, omdat ik wilde zien of er vernieuwing mogelijk was. Op sommige momenten leek dit lastig. Ik ben nu ook vader en ga anders naar dingen kijken. Een hek over klimmen is niet iets wat ik nog wil. Dit geldt niet alleen voor StukTV hoor, maar ook voor Signal. Soms heb je een format waar je de hort mee op gaat en zelf soms van denkt hé ik vind het toch nog niet zo goed.”

Sky’s the limit

De nieuwe documentaire van Giel neemt je mee in de hoogte- en dieptepunten van het leven van Giel. Als we hem vragen of hij door, zoals hij deze zelf noemt, heftige confrontatie anders had willen doen in zijn leven zegt hij vastberaden: ”mijn levenspad is vallen en opstaan. Het vormt je ook wie je bent, dus ik zou niet iets willen veranderen. Ik leer gewoon elke dag en dat vind ik heel boeiend.”

”Ik hoop dat ik dat kan meegeven in deze docu; dat je shit kunt bereiken als je er maar voor knokt!”

Hij wil dit ook graag aan iedereen meegeven om elke dag de beste versie van jezelf te worden en op je bek durven te gaan. ”Het klinkt heel cliché, maar linksom of rechtsom wat je wil moet er gewoon komen. Dus als het rechtsom niet gaat, ga ik wel linksom en vice versa. Er zijn zoveel middelen om iets voor elkaar te krijgen. Kies niet voor de makkelijkste weg dus niet tegen de eerste muur waar je tegen aanloopt weer van weglopen – gewoon weer tegen aan lopen. Ik hoop dat ik dat kan meegeven in deze docu; dat je shit kunt bereiken als je er maar voor knokt!”

De documentaire ‘Giel:Dromen Zonder Grenzen’ check je nu op Prime Video! 

De Auto Van: Giel de Winter

Ondanks dat Giel nu weer een nieuwe auto heeft leer je hem in onze DAY1 video nog beter kennen.

Volg ons op social media en abonneer op onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons