Ferrari La Fuente; La Fuente in de garage tijdens de bouw van zijn custom Ferrari 458 Spider
Foto: Xenia Ribana / @snoezpoez

La Fuente en zijn hardcore Ferrari 458: ‘Ik heb dadelijk mijn favoriete auto in de ultieme samenstelling’

Kleine jongetjes worden groot en het speelgoed groeit hierin mee, zo ook bij vriend van de show La Fuente. De afgelopen maanden heeft hij samen met de mannen van Spyker Enthusiast en Forza Service zijn favoriete speeltje aangepakt: Ferrari 458 Spider. Wij spreken hem over dit monsterproject en vooral ook waarom hij iets wat al ‘perfect is’ nog beter wil maken. 

La Fuente hebben we de afgelopen jaren vaak voorbij zien scheuren in de meest opvallende bolides. Zo is de petrolhead pur sang onder andere in het bezit van een Porsche Panamera Turbo S, McLaren 540C en een gemodificeerde Techart Porsche 911 Turbo. In de garage van de dj staat echter een favoriet en deze komt uit Italië. ”Het was mijn droom om de Ferrari 458 Spider te bezitten. Toen ik 30 jaar was, kocht ik deze Ferrari. Ik had dit toen ik 13 was namelijk afgesproken met mijn opa. Dus ik heb vanaf mijn 13e tot mijn 30e keihard gewerkt om die droom te verwezenlijken. Dat is gelukt. Ik krijg een heel warm gevoel van de Ferrari omdat het mijn trofee is!”

Italiaans heiligdom

Waar La Fuente zijn andere auto’s zonder moeite kon aanpassen, is dit bij de Ferrari 458 een ander verhaal. Enthousiast als die is, vertelt hij hierover: ”De Ferrari 458 is perfect. Het is de fijnste auto die ik ken. qua beleving, hoe de wagen rijdt, het atmosferische geluid, en de reactie; het is de allerfijnste auto die ik heb. Ik heb die auto nu een hele tijd met heel veel plezier, liefde en trots gehad. Ik merkte daarentegen wel dat ik al mijn andere bolides heel persoonlijk maak. Dikke pakketten erop en unieke styling. Dat de wagen gewoon helemaal vet is.”

”Dat heb ik met mijn Ferrari eigenlijk nooit willen doen, omdat hij voor mij een beetje heilig is.”

Ferrari La Fuente; de custom Ferrari 458 Spider in de garage tijdens de bouw

”Dat heb ik met mijn Ferrari eigenlijk nooit willen doen, omdat hij voor mij een beetje heilig is. Ik had zoiets van, de Ferrari is een kunstwerk op vier wielen. Maar ik miste altijd in de andere auto’s de beleving van de 458. Dus hoe dik een andere wagen ook was, in de Ferrari kreeg ik altijd het gevoel van: ja man, deze auto is top”, zegt hij hierover.

Heiligschennis

Mamma mia, zullen ze in Maranello gezegd hebben bij het horen van het plan met de Ferrari 458. Echter pakt La Fuente de Ferrari niet zomaar aan, samen met Forza Service en Spyker Enthusiast bedenken ze een plan om het Italiaans heiligdom nog beter te maken. Dit moet dan ook op La Fuente zijn manier; nog beter dan het origineel. “Ik ben iemand die houdt van uitpakken en van mijn auto’s echt iets unieks en eigen te maken. Ik speelde dus al langer met het idee om de Ferrari een keer aan te pakken. Het begon eigenlijk met het interieur. Ik rij bijvoorbeeld met lekker weer veel in de Alpen met het dakje open. Op een gegeven moment gaat het leer van het interieur werken en komen er scheurtjes in. Dat wil ik niet. Dus in eerste instantie wilde ik alleen het interieur vernieuwen”, vertelt de petrolhead.

Dat aanpakken van enkel en alleen het interieur loopt iets anders, want ongeveer 1400 manuren verder staat er iets te gebeuren wat nog nooit eerder is vertoond. Samen met zijn tune- en stylingsteam kijken de mannen naar wat er mogelijk is en of dit ook vet is. Bij een Ferrari moet namelijk alles custom made, ‘dat moet je goed doen.’ La Fuente zijn ideaal om de Ferrari 458 nooit aan te passen veranderd als hij ziet wat er mogelijk is bij Spyker enthousiast en Forza Service. ”Toen kreeg ik op een gegeven moment een soort koorts te pakken”, aldus onze vriend van de show.

Ferrari La Fuente

Als we kijken naar de eerste beelden van de Ferrari 458 is er niets meer over van het origineel. De buitenkant is dan ook voorzien van de nodige plastische chirurgie. La Fuente vertelt: ”ik wil geen standaardpakket erop, want het is wel een Ferrari. Het moet over 10 jaar nog steeds goed zijn. Als ik hard door de Alpen ga mag er niets scheuren of een eigen leven gaan leiden. We hebben ervoor gekozen om alle delen die op de auto zitten zelf te maken. De zijschermen en spoilers zijn volledig met de hand gemaakt en vervaardigd uit aluminium. Het is gekkenwerk en een ander niveau dan simpelweg een bodykit op de wagen schroeven.”

Ferrari La Fuente; de custom Ferrari 458 Spider in de garage tijdens de bouw

Naast de handgemaakte aluminium-delen, is er ook veelvoudig gebruik gemaakt van hoogwaardig carbon. ”Alle onderdelen die aan de auto zitten, zoals de bumper, diffuser en inlegdelen kun je superdik maken. Deze custom made carbon-onderdelen bevestig je weer op alle originele ophangpunten met alle originele Ferrari-onderdelen”, vertelt de petrolhead.

Jaloerse Italianen

Op het hoofdkwartier van Ferrari in Maranello zullen ze jaloers zijn op de built van La Fuente. Naast het aanpassen van de wagen, wordt deze ook verbeterd, althans geperfectioneerd. ”In de body alleen zit al meer dan 1000 uur in het goed krijgen van het carbon en aluminium. We hebben bijvoorbeeld de naadruimtes tussen verschillende delen, bijvoorbeeld voorscherm en motorkap, opgevraagd. Een Ferrari is natuurlijk ook niet standaard vanuit de fabriek perfect. Het is goed gebouwd, maar niet perfect. Dus we hebben gevraagd hoe groot die naad moest zijn en daar krijg je een maat voor. Op mijn Ferrari nu zijn alle naden in mijn auto exact op de mm af wat Ferrari opgeeft. Het is nog beter en strakker dan origineel vanuit de fabriek. Het is met oog voor detail en handwerk gedaan. Alle officiële Ferrari-onderdelen zijn ook weer terug”, aldus de dj.

Boete Ferrari

”Let’s fucking rock en roll”

La Fuente hoeft niet bang te zijn dat de mannen van Ferrari hem op hoge snelheid door de Alpen zullen achtervolgen met een dikke boete, want om dit project te starten hebben de mannen eerst toestemming gevraagd bij de capo’s in Maranello. ”Het is van tevoren bij Ferrari neergelegd, dus met Forza heb ik gesproken en aangegeven dat ik zeker wil weten dat Ferrari oké is. Je wil niet iets bouwen en dan straks horen dat het niet mag. Dus ik wilde zeker weten dat het oké is. Je krijgt van Ferrari natuurlijk nooit een brief van ‘dit is helemaal top’. Maar we kregen wel een toezegging dat ze openstaan voor deze manier van werken en het idee van ‘let’s fucking rock en roll’. Ze zullen nooit zeggen dat het mag, maar je krijgt wel een go met een knipoog”, legt La Fuente uit.

Hij vult hier op aan: ”ik denk dat we het met het oog op wat we met de Ferrari doen; dat zij het ook dik vinden. De kleur is megabijzonder. We zijn met een officiële Ferrari kleur gaan kijken en die helemaal gaan personaliseren, dus het is nu Fuente Rosso. Een unieke Ferrari-kleur. De Ferrari 458 is tot in het ziekste detail aangepast, van de kleur aan de buitenkant tot aan de stiksels in het interieur. Zo ook de custommade wielen. Ik ben de enige ter wereld die met een widebody, ook voor, op 21-inch rijdt. Dat kan normaal niet, maar we hebben het gefixt. Het is een uniek idee.”

Buiten spelen met de Ferrari La Fuente

”Ik heb dadelijk mijn favoriete auto in de ultieme samenstelling zoals ik hem wil”

Nu er zoveel manuren in de Ferrari zitten en het de ‘ultieme’ 458 bijna klaar is, wachten we nu op de grote onthulling. ”Die auto is zo dik, dat slaat helemaal nergens meer op. We verwachten eind februari klaar te hebben. Het interieur wordt nu afgemaakt, het spuiten is klaar en de wagen wordt nu in elkaar gezet. Hierna komen nog de wielen, de verlaging en wordt alles afgesteld. Als we het doen, doen we het goed. Alleen al voor dit project hadden we een nieuwe Ferrari kunnen kopen. Het is tot op het zieke af perfect. Ik heb dadelijk mijn favoriete auto in de ultieme samenstelling zoals ik hem wil. Ik ben niet van plan om hem ooit weg te doen. Het is mijn trots en na veel jaar standaard ervan hebben genoten was het tijd voor een upgrade van mijn beker en zo zie ik het!”

Carspots: hardcore Ferrari 458 La Fuente

Foto’s: Xenia Ribana
Tekst: Dion Roessen

De nieuwe video met de Ferrari van La Fuente check je nu op onze YouTube, of via deze link. Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons