Creffie; Creffie zit op de rechter foto te editen achter zijn computer en op de linker foto is hij in Italië.
Instagram: @daancrefcoeur

Dit is hoe YouTuber Creffie met €30.000 een eigen foodtruck onderneming opzet

Bij DAY1 houden we van ondernemers met ballen en die stappen durven te maken, met wellicht risico’s. De Nederlandse YouTuber Creffie (Daan Crefcoeur) is volgens ons zo’n ondernemer. Iedereen heeft vroeger als kind dromen gehad, sommigen dromen ervan astronaut te worden, anderen weer van een carrière als professioneel voetballer. Creffie had sinds klein al een unieke droom, ‘samen met zijn goede vriend Bram een eigen foodtruck starten.’ 

Op zijn YouTube kanaal met 83.000 duizend abonnees deelt Creffie het bijzondere avontuur met zijn volgers. Met zijn spaargeld van 30.000 euro stort hij zich volledig op deze onderneming. ‘Ik ga all-in met deze business,’ vertelt hij enthousiast in de eerste video. Ondanks dat Bram en hij geen ervaring hebben op het gebied van business, zetten Creffie en Bram alles op alles om hun droom werkelijkheid te laten worden. Met als einddoel een deelname aan een foodtruckfestival.

De Markthal in Rotterdam

De eerste stap in het plan is onderzoeken wat potentiële klanten verwachten van een foodtruck en hoeveel ze bereid zijn te betalen. Creffie en Bram bezoeken hiervoor de Markthal in Rotterdam. Daar ontdekken ze al snel dat de Italiaanse keuken, van pizza’s tot pasta’s, enorm populair is. Ze vragen bezoekers naar een redelijke prijs voor de gerechten, waaruit blijkt dat men niet meer dan ongeveer een tientje wil uitgeven.

Creffie in Italië

Gewapend met deze informatie reizen de mannen af naar Italië, het land van de Ferrari’s, Lamborghini’s en pizza’s, om hun onderzoek voort te zetten. Ze willen het land niet verlaten voordat ze besloten hebben welk gerecht ze gaan serveren en het perfecte recept daarbij gevonden hebben. Authentieke gerechten zijn hierbij van zeer groot belang.


Het eerste onderzoek in Italië leidt ze naar een olijfolieboerderij. Daar komen ze erachter hoe de olijfolie eigenlijk gemaakt wordt en wellicht vinden ze daar ook hun potentiële leverancier. Na het bezoek aan de boerderij en de fabriek reizen ze door naar Monopoli. Daar worden ze verrast met een exclusief kijkje achter de schermen bij ‘Panzerotteria Gourmet’. Een restaurant gespecialiseerd in Panzerotti, een typisch Italiaans gerecht. Het recept kregen ze echter niet mee, tenzij ze bereid waren om 50.000 euro te betalen. Dat ging flink over het budget wat de mannen ter beschikking hadden.

De eerste twee afleveringen van Creffie’s avontuur zijn reeds beschikbaar op zijn YouTube kanaal, met elke maandag een nieuwe aflevering.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en Threads. Check hier het gigantische salaris van de Oscar winnende Christopher Nolan.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons