Christopher Nolan; Christopher Nolan staat buiten bij de premiere van zijn film Inception
Foto: Flickr

Dit is het gigantische salaris van Oscar winnende Christopher Nolan

Als je als acteur veel geld wil verdienen, dan is Nederland zeer waarschijnlijk niet het ideale land om dat te doen. In de Verenigde Staten wordt namelijk echt het grote geld verdiend. Niet alleen de acteurs verdienen daar groot geld, maar ook de regisseurs van de films komen niets te kort. Zo ook de Londenaarse regisseur Christopher Nolan, bekend van films als Oppenheimer, The Dark Knight en Inception.

Onlangs won Christopher Nolan nog de Oscar voor beste regisseur. Die prijs won hij met de film ‘Oppenheimer’. Het was ook niet heel gek dat de regisseur in de prijzen zou vallen met die film. De film had op de avond zeven Oscars gewonnen. Maar wat houdt Nolan zelf aan de film over naast een prijs die hij in ontvangst mag nemen?

100 miljoen voor Christopher Nolan

Naar verluidt zou het namelijk zo zijn dat de 53-jarige Engelsman zo’n 100 miljoen dollar er aan over heeft gehouden. Dit is natuurlijk niet allemaal in een keer overgemaakt. Het gigantische bedrag zou deels bestaan uit salaris, een compensatie en door het succes van de film. Ook zou hij een bonus hebben gehad door de award die hij heeft gewonnen. Met dat geld kan hij waarschijnlijk wel een mooie vakantie boeken.

Batman

Oppenheimer is niet de enige film waar Christopher enorm veel geld aan heeft verdiend. De regisseur heeft de Dark Night trilogie van Batman volledig geregisseerd. Die drie films hebben in totaal 2,5 miljard dollar opgeleverd. ‘The Dark Knight Rises’, zou een totaalbedrag van 1.114 miljard dollar hebben opgebracht. Dat is het meeste geld dat een film van Christopher Nolan heeft opgeleverd. Het is niet bekend hoeveel geld de regisseur daaraan heeft verdiend, maar zijn salaris voor die film wordt rond de 20 miljoen dollar geschat.

Tenet

In 2020 kwam ondanks de COVID-19-pandemie de film Tenet van Nolan in de bioscopen. In de tijd van de pandemie kozen veel filmstudio’s ervoor om hun films uit te stellen of meteen op streamingplatformen te zetten. Bij Tenet was dat niet het geval, Christopher Nolan drong erop aan dat de film gewoon naar de bioscoop moest. Ondanks dat de film in 2020 werd uitgebracht, kwam er alsnog 365 miljoen dollar binnen in het laatje. Christopher Nolan, die niet alleen als regisseur, maar ook als schrijver en producent van “Tenet” fungeerde, ontving naar verluidt nog een extra 20% op de bruto-opbrengst van de film. Dit betekent dat hij waarschijnlijk meer dan 73 miljoen dollar verdiende aan het project.


Gemiddeld

Het is niet duidelijk hoeveel Nolan voor elke film die hij regisseert ontvangt. Alleen zijn gemiddelde salaris voor een film, wordt rond de 20 miljoen dollar geschat. Naast die 20 miljoen, ontvangt die meestal ook 20% van de opbrengst van de film. Je kunt wel stellen dat Christopher Nolan een aardig zakcentje met zijn films verdiend.

Om geen enkel nieuwtje meer te missen op DAY1 volg je ons ook op InstagramFacebook en Threads. Naast het verhaal van Christopher Nolan check je hier ook al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons