Bitcoin ETF's;
Foto: Unsplash

Na maandenlange speculatie zijn de Bitcoin ETF’s eindelijk goedgekeurd

De Amerikaanse beurswaakhond, the Securities and Exchange Comission (SEC), heeft per 11 januari 2024 de handel in Bitcoin ETF’s goedgekeurd. In Jip-en-Janneketaal betekent dit dat het mogelijk wordt om te beleggen in ‘s werelds populairste cryptomunt via een regulier aandelenplatform. Door de goedkeuring heb je geen crypto wallet meer nodig en kun je binnen een paar klikken investeren via een bank- of beleggingsapp. 

Dinsdagavond 9 januari 2024 werd het X-account van SEC gehackt. Hier werd door hackers nepnieuws geplaatst met het nieuws dat de zogenaamde Bitcoin ETF’s goedgekeurd waren. Dit bleek toen niet het geval, maar nu is het nepnieuws realiteit geworden. Via de rechter zijn de Bitcoin ETF’s goedgekeurd. De verwachting is dat door de goedkeuring meer geld vanuit traditionele beleggers naar bitcoin gaat. Door de goedkeuring, wordt er ook verwacht dat er meer vertrouwen komt in de cryptomunt.

Voorzitter SEC

Waar in de cryptowereld al maandenlang gehoopt wordt op deze goedkeuring, hield het financiële instituut (SEC) de boot af. De financiële waakhond staat sceptisch tegenover crypto en de handel in Bitcoin-ETF’s werd meerdere malen afgewezen. De omstandigheden zijn volgens voorzitter Gary Gensler inmiddels veranderd. Hij vertelt dat het niet betekent dat het SEC de bitcoin nu ondersteunt en waarschuwt voor de talloze risico’s die zijn verbonden aan ‘s werelds bekendste en meest waardevolle cryptomunt.

Wat zijn Bitcoin ETF’s

ETF staat voor exchange-traded fund. Bij het aanschaffen van een ETF koop je als belegger een aandeel in de complete beursindex, bijvoorbeeld de AEX. In plaats van rechtstreeks te investeren in bitcoin, koop je een ETF. Op deze manier hoef je geen crypto wallet meer te hebben en te investeren in losse bitcoins, maar investeer je in de beursindex. Je eventuele winst zit hem in de dividenden die ze uitkeren.

  • Beursindex: cijfer dat de gemiddelde koers van een groep beursfondsen op een bepaald tijdstip aangeeft.
  • ETF: ETF’s volgen een beursindex. Een ETF of Tracker heeft als doel om beleggers hetzelfde rendement te bieden als de onderliggende markt. Minus de kosten van de ETF. Stijgt een index bijvoorbeeld met 7%, dan heeft de ETF op deze index min of meer hetzelfde rendement. Dit geldt ook als de index daalt.

Disclaimer crypto en bitcoin

Het handelen in digitale valuta zoals cryptocurrency’s brengt significante risico’s met zich mee en dient met voorzichtigheid benaderd te worden. Gebruik enkel geld dat je kunt missen, gezien de hoge volatiliteit en het risico op waardeverlies. Eerdere succesvolle trades bieden geen garantie voor de toekomst. Wij adviseren om professioneel advies in te winnen voordat je begint met handelen. De informatie op de website van DAY1 is zorgvuldig samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend en het gebruik ervan is op eigen risico. DAY1 is niet aansprakelijk voor schade door gebruik van de website of door onmogelijkheid de website te raadplegen en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites die gelinkt zijn aan of verwijzen naar hun site.

Om niets meer te missen over crypto volg je ons op InstagramFacebook en Threads. Naast nieuwtjes over finance check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons