Jon Jones
Instagram: @jonnybones

Beschonken UFC GOAT Jon Jones crasht show van Amerikaanse comedian

Jon Jones heeft zich weer eens van zijn controversiële kant laten zien. Afgelopen week doken er bijzondere beelden op van een comedy-show van Def Noodles. Niemand minder dan de zwaargewichtkampioen van de UFC zat in het publiek en liet van zich horen. Dat deed hij met een flinke dubbele tong, want Jones was zo zat als een deur.

Wanneer de grappenmaker vraagt of de man in het publiek dronken is, antwoordt Jones met ‘un poquito’, oftewel een beetje. Dat is nogal zacht uitgedrukt. Er volgt een hilarisch, onsamenhangend gesprek tussen Jones en de comedian. Hoewel het vermakelijke beelden zijn, maken veel fans zich ook zorgen om het gedrag van Jones. Vooral gezien zijn turbulente geschiedenis.

Jon Jones is een roekeloos feestbeest

Over de kwaliteiten van Jon Jones als vechter hoeven we het niet lang te hebben. Hij is misschien wel de beste vechter die ooit een stap in de kooi zette. Dat bewees hij vorig jaar nog door na 3 jaar afwezigheid een gewichtsklasse omhoog te gaan en in de eerste ronde eenvoudig te winnen van topvechter Ciryl Gane. Buiten de kooi weet Bones, die bekend staat als roekeloos feestbeest, zich een stuk minder goed te gedragen.

In gesprek met Joe Rogan vertelde Jones ooit dat hij vaak een week voor zijn gevechten nog volop aan het feesten is. Hij kon dat gedrag dan als excuus gebruiken wanneer hij ooit zou verliezen. Maar verliezen heeft deze GOAT nog nooit gedaan, op een diskwalificatie na. Zijn drankgebruik heeft hem alleen wel veel problemen opgeleverd. Zo is hij meerdere keren gearresteerd vanwege rijden onder invloed. Daarnaast was er in 2021 ook nog eens een melding van huiselijk geweld.

Daarom zijn de beelden van een dronken Jon Jones zorgwekkend voor veel fans. Door deze beelden lijkt het erop dat hij niet gefocust is op zijn sport en nog steeds niet goed met alcohol om kan gaan. Fans hopen hun idool snel weer in de kooi te zien, maar dit soort fragmenten zijn niet erg hoopgevend voor een snelle terugkeer.

UFC 300 afgewezen

Het mooiste podium voor de terugkeer van Jon zou natuurlijk UFC 300 zijn. Het grootste evenement van de afgelopen jaren, misschien wel ooit, verdient een absolute legende in het main event. Stipe Miocic en Tom Aspinall werden genoemd als mogelijke tegenstanders, maar Jones zelf heeft de boot afgehouden. Hij is nog niet fit genoeg om in april al in actie te komen. In de post-fight persconferentie van UFC 298 onthult Dana White het main event van UFC 300.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Lees hier ook alles over een eventuele rematch van Nieky Holzken tegen Sexyama.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons