Apple Vision Pro
Foto: Apple

Apple Vision Pro is waarschijnlijk eerder dan verwacht te koop in Nederland

Op 5 juni 2023 maakte deze futuristische bril, tijdens de Worldwide Developers Conference, zijn debuut. De Apple Vision Pro is het meest besproken Apple-product van de afgelopen maanden en dat is niet voor niks. Met de bril kun je jouw iPhone met jouw ogen besturen, terwijl je ook nog de wereld om je heen in de gaten kunt houden. 

De Apple Vision Pro is een mixed reality apparaat. Dit betekent dat het zowel virtual reality als augmented reality gebruikt. Met virtual reality zit je helemaal in een virtuele wereld. Met augmented reality zie je de echte wereld, maar met virtuele dingen erbij, zoals menu’s en objecten, alsof ze in je eigen woonkamer zijn.

Apple Vision Pro binnen handbereik

Hoewel de officiële release van het product in de Verenigde Staten staat gepland op 2 februari 2024, is er hoop voor de Nederlandse Apple-fans. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zou de Vision Pro mogelijk eerder naar andere landen in Europa kunnen komen dan verwacht. Er zijn geruchten dat de release in andere landen – waaronder Duitsland, Nederland en Frankrijk – nog voor de Worldwide Developers Conference in juni zou plaatsvinden. Hierdoor kunnen Europese gebruikers sneller toegang krijgen tot deze headset dan van tevoren gedacht.

Ontbrekende features

Hoewel de Apple Vision Pro indrukwekkende features biedt, vonden er een aantal bijzondere veranderingen plaats sinds de aankondiging van het product. De ‘Open Sky Environment’, waarmee je je plafond kan vervangen door een virtuele hemel, lijkt geschrapt te zijn. Aandachtige kijkers van ‘Introducing Apple Vision Pro’ merkte dit op toen ze de video op YouTube aan kijken waren. Het is niet duidelijk waarom deze functie is verwijderd. Misschien waren er technische problemen of moeten er aanpassingen worden gedaan aan de software? Voor ons is het in ieder geval een groot vraagteken.

Race tegen de klok

Met een prijskaartje van $ 3499 is de Apple Vision Pro een ‘prijsklasse hoger’ dan de concurrent. Ondanks het behoorlijke prijskaartje lijkt de vraag naar dit product groot te zijn.  Volgens Kuo heeft Apple voor de lancering op 2 februari slechts 60.000 tot 80.000 exemplaren geproduceerd. Dit beperkte aantal is genoeg volgens de Apple-analist. Hij geeft aan dat de headset in het begin toch alleen gericht is op de trouwe Apple-fans.

We zijn ontzettend benieuwd hoe de verkoop zal verlopen na de lancering. Wil je als Nederlander de Apple Vision Pro bemachtigen? Dan zul je toch echt zelf naar de Verenigde Staten moeten reizen of de headset per post laten versturen door vrienden of familie. Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van tussenpartijen zoals MyUS. Wij raden je toch aan om echt nog even af te wachten, aangezien de verwachting is dat na de lancering de headset ook in andere landen beschikbaar zal zijn.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en Threads. Naast nieuwtjes over tech check je via deze link al onze andere artikelen!

Deel dit artikel
Milena Kiers

Milenka Kiers

Gastredactie
Milenka is van jongs af aan geïnspireerd door ondernemers. Hoe ruwer het verhaal, hoe beter. In 2022 zette ze de eerste stappen als ondernemer binnen de communicatiebranche en nu deelt ze haar passie voor lifestyle en ondernemerschap ook op DAY1 in de vorm van geschreven content. Naast het schrijven voor DAY1 kan ze ook jouw bedrijf voorzien van scherpe teksten en effectieve marketing.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons